szakacsreceptek.hu

Töltött fasírozott

    

Fasírozott tojással és borsóval. A fasírozott töltelékeként használhatunk más zöldségfélét is, illetve füstölt húsokat. Köretként burgonyapürét ajánlunk, illetve ha hidegen tálaljuk, akkor friss kenyérrel és savanyú uborkával.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

kifli 2 darab  alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 100 milliliter  tyúk tojás 2 darab

A kifliket felszeleteljük a végek kivételével belerakjuk egy tálba, majd felöntjük tejjel és összekeverjük tojással.

2. 

sertés darálthús 800 gramm   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  fokhagyma 6 csipet  hagyma 150 gramm

Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát. Az egészet alaposan összekeverjük és hústésztát készítünk belőle.

3. 

zsemlemorzsa  mirelit borsó 150 gramm  tyúk tojás 3 darab

A masszát áthelyezzük egy műanyag lapra, amelyet előtte megszórtunk zsemlemorzsával, majd egyenletes téglalap formára nyújtjuk. A masszára rárakjuk a tölteléket - borsó, keményre főtt tojás, de tehetünk bele főtt répát vagy füstölt húst is.

4. 

A téglalap hosszabb oldalait behajtjuk és kézzel henger formát alkotunk.

5. 

napraforgó olaj  sertészsír  zsemlemorzsa

A sütőlapot megkenjük olajjal vagy zsiradékkal és megszórjuk zsemlemorzsával. A műanyag lap segítségével, amelyen a fasírozottat készítettük, áthelyezzük a sütőlapra. A fasírozott tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

6. 

víz

Letakarva előmelegített sütőben, közepes hőfokon 50 percig sütjük, majd kitakarjuk és hozzáöntünk kb 1,5dl vizet majd besütjük a tetejét kb 15 - 20 percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés