szakacsreceptek.hu

Húsgolyók paradicsomszószban

     

Lágy húsgolyók finom paradicsomszószban.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Húsgolyók

teljes kiőrlésű kifli 2 db  zsírszegény tej 1,5% 100 ml  hagyma 100 g

A kifliket apróra vágjuk, felöntjük tejjel és állni hagyjuk. A kifli végeit nem használjuk fel - nem puhulnak teljesen meg. Közben apróra vágjuk a hagymát.

Húsgolyók

2. 

tyúk tojás 2 db  sertés darálthús 500 g    fekete bors, őrölt  zsemlemorzsa  finomliszt

A kiflikhez tojást, hagymát, darált húst, sót és borsot adunk, majd jól összekeverjük. Szükség esetén zsemlemorzsával sűríthetjük. Kis golyócskákat formálunk, meghempergetjük finom lisztben és zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

3. 

Közepes hőfokon 40 percig sütjük.

4. Paradicsomszósz

víz 500 ml  kristálycukor 2 EK  ecet 3 EK   ½ TK  nemes babérlevél  paradicsomszósz 500 ml  hámozott paradicsom konzerv 400 g  kukoricakeményítő 1 EK  víz 50 ml

Vizet cukorral, sóval, ecettel és babérlevéllel felforralunk. Hozzáöntjük a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot, majd megfőzzük. Kukorica keményítőt vagy lisztet vízben elkeverünk, és hozzáöntjük állandó keverés mellett a szósza. Hagyjuk kicsit felforrni. Ízlés szerint még sózhatjuk, esetleg cukrozhatjuk.

Paradicsomszósz

5. 

Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés