Húsgolyók paradicsomszószban
Lágy húsgolyók finom paradicsomszószban.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,hámozott paradicsom konzerv,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 3 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | - | ||
hagyma | 100 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 1 | evőkanál | |
nemes babérlevél | - | ||
paradicsomszósz | 500 | milliliter | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
teljes kiőrlésű kifli | 2 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 550 | milliliter | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1. Húsgolyók
teljes kiőrlésű kifli 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • hagyma 100 gramm
A kifliket apróra vágjuk, felöntjük tejjel és állni hagyjuk. A kifli végeit nem használjuk fel - nem puhulnak teljesen meg. Közben apróra vágjuk a hagymát.
2.
tyúk tojás 2 darab • sertés darálthús 500 gramm • só • fekete bors, őrölt • zsemlemorzsa • finomliszt
A kiflikhez tojást, hagymát, darált húst, sót és borsot adunk, majd jól összekeverjük. Szükség esetén zsemlemorzsával sűríthetjük. Kis golyócskákat formálunk, meghempergetjük finom lisztben és zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
3.
Közepes hőfokon 40 percig sütjük.
4. Paradicsomszósz
víz 500 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • ecet 3 evőkanál • só ½ teáskanál • nemes babérlevél • paradicsomszósz 500 milliliter • hámozott paradicsom konzerv 400 gramm • kukoricakeményítő 1 evőkanál • víz 50 milliliter
Vizet cukorral, sóval, ecettel és babérlevéllel felforralunk. Hozzáöntjük a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot, majd megfőzzük. Kukorica keményítőt vagy lisztet vízben elkeverünk, és hozzáöntjük állandó keverés mellett a szósza. Hagyjuk kicsit felforrni. Ízlés szerint még sózhatjuk, esetleg cukrozhatjuk.
5.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!