szakacsreceptek.hu

Húsgolyók paradicsomszószban

    

Lágy húsgolyók finom paradicsomszószban.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Húsgolyók

teljes kiőrlésű kifli 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  hagyma 100 gramm

A kifliket apróra vágjuk, felöntjük tejjel és állni hagyjuk. A kifli végeit nem használjuk fel - nem puhulnak teljesen meg. Közben apróra vágjuk a hagymát.

Húsgolyók

2. 

tyúk tojás 2 darab  sertés darálthús 500 gramm    fekete bors, őrölt  zsemlemorzsa  finomliszt

A kiflikhez tojást, hagymát, darált húst, sót és borsot adunk, majd jól összekeverjük. Szükség esetén zsemlemorzsával sűríthetjük. Kis golyócskákat formálunk, meghempergetjük finom lisztben és zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

3. 

Közepes hőfokon 40 percig sütjük.

4. Paradicsomszósz

víz 500 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál  ecet 3 evőkanál   ½ teáskanál  nemes babérlevél  paradicsomszósz 500 milliliter  hámozott paradicsom konzerv 400 gramm  kukoricakeményítő 1 evőkanál  víz 50 milliliter

Vizet cukorral, sóval, ecettel és babérlevéllel felforralunk. Hozzáöntjük a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot, majd megfőzzük. Kukorica keményítőt vagy lisztet vízben elkeverünk, és hozzáöntjük állandó keverés mellett a szósza. Hagyjuk kicsit felforrni. Ízlés szerint még sózhatjuk, esetleg cukrozhatjuk.

Paradicsomszósz

5. 

Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés