szakacsreceptek.hu

Húsvéti vagdalt

     

A hideg vagdalttal várhajuk az öntözködőket. Azoknak, akik ebédre is maradnak felmelegítjük, és krumplipürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Edámi sajt150gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Hagyma100gramm
Leveles tészta300gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Paprika, színes200gramm
Piros paprika, őrölt1evőkanál
Sertés darálthús800gramm
1.5teáskanál
Tyúk tojás5darab

1. 

hagyma 100 g  napraforgó olaj 2 EK  sertés darálthús 800 g   1.5 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  tyúk tojás 2 db

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az darált húst, sót, és fűszert. Majd 15 percig pirítjuk egy mély serpenyőben, időnként megkevergetve. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, majd félbevágjuk.

2. 

piros paprika, őrölt 1 EK

A húst levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, megkeverjük, majd hagyjuk lehűlni.

3. 

paprika, színes 200 g  Edámi sajt 150 g  tyúk tojás 3 db

A paprikából eltávolítjuk a magházat, megmossuk, csíkokra vágjuk, majd kisebb kockára. A sajtot vastagra lereszeljük. Az egészet egy nagyobb tálba helyezzük, és a hússal együtt jól megkeverjük. Hozzáadjuk a elkevert tojásokat, 1/4-et meghagyunk majd a tészta tetejére.

4. 

leveles tészta 300 g

A leveles tésztát kb 40x50cm-esre nyújtjuk, a széléről egy 5x50cm hosszú csíkot vágunk és kb ezt 1,5cm-s csíkokra vagdaljuk. Kinyújtott tésztalapot kettévágjuk úgy, hogy az egyik része kb 35x20cm legyen, a másik pedig ennél valamivel nagyobb.

5. 

A kisebb tésztalapot sütőpapírral bélelt lapra helyezzük, majd erre rátesszük a hústöltelék egy részét. A hús körül kb 2 cm-s üres sávnak kellene maradjon. A húsra rárakjuk a felvágott tojásokat.

6. 

A tojásokra ráhelyezzük a hús másik részét és a 2 cm-s tésztarészt ráhajtjuk a hústöltelékre. A tészta szélét megkenjük a maradék tojással.

7. 

A hústöltelékre rátesszük a másik tésztalapot. Óvatosan megnyomkodjuk, és a fölösleges tésztát levágjuk.

8. 

Az egészet megkenjük a felvert tojással majd a tetejére helyezzük az elején elkészített tésztacsíkokat és rács formát alkotunk. Újra megkenjük tojással, és megszurkáljuk fogvájóval.

9. 

A maradék tésztából húsvéti formákat készíthetünk, és ezzel díszíthetjük.

10. 

A húst előmelegített sütőben 180-190°C.on 40 percig sütjük. 20 perc eltelte után a tetejét alufóliával letakarjuk.

11. 

Sütés után hagyjuk jól lehűlni, és csak ezután szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés