szakacsreceptek.hu

Sütőben készített töltött paprika

     

Kedvelt recept a klasszikus töltött paprikára, amelyet egyszerűen sütőben főzünk-sütünk meg.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt
Finomliszt20gramm
Hagyma150gramm
Kristálycukor30gramm
Napraforgó olaj3evőkanál
Paprika600gramm
Paradicsomszósz1liter
Rizsa150gramm
Sertés darálthús450gramm
1.5teáskanál
Tyúk tojás2darab
Víz
Víz1liter

1. 

rizsa 150 g  napraforgó olaj 1 EK   ½ TK  víz

A rizst folyóvíz alatt átmossuk, olajon megpirítjuk, sózzuk és felöntjük forró vízzel, hogy kb 1cm-re lepje el a víz. Puhára főzzük, és hűlni hagyjuk.

2. 

hagyma 150 g  napraforgó olaj 2 EK

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

sertés darálthús 450 g  tyúk tojás 2 db   ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK

Egy mélyebb tálba helyezzük a darált húst, tojást, pirított hagymát, sót és borsot. Összekeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizst, majd újból átkeverjük.

4. 

paprika 600 g

A paprikákból eltávolítjuk a magházat és megmossuk.

5. 

A paprikákba beletöltjük a húsos-rizses tölteléket.

6. 

finomliszt

A paprikák végeit lisztbe mártjuk, és egy mélyebb tepsibe helyezzük.

7. 

finomliszt

A maradék húsból golyókat formálunk, melyeket lisztben megforgatunk és a paprikához rakjuk.

8. 

paradicsomszósz 1 l  víz 1 l  finomliszt 20 g  kristálycukor 30 g   ½ TK

Paradicsom pürében és vízben lisztet, cukrot és sót keverünk össze.

9. 

Ezzel az öntettel leöntjük a paprikákat, majd befedjük és 45 percre sütjük.

10. 

A töltött paprikát knédlivel, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés