szakacsreceptek.hu

Sütőben készített töltött paprika

    

Kedvelt recept a klasszikus töltött paprikára, amelyet egyszerűen sütőben főzünk-sütünk meg.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt0
finomliszt20gramm
hagyma150gramm
kristálycukor30gramm
napraforgó olaj3evőkanál
paprika600gramm
paradicsomszósz1liter
rizsa150gramm
sertés darálthús450gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás2darab
víz-
víz1liter

1. 

rizsa 150 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál   ½ teáskanál  víz

A rizst folyóvíz alatt átmossuk, olajon megpirítjuk, sózzuk és felöntjük forró vízzel, hogy kb 1cm-re lepje el a víz. Puhára főzzük, és hűlni hagyjuk.

2. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

sertés darálthús 450 gramm  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Egy mélyebb tálba helyezzük a darált húst, tojást, pirított hagymát, sót és borsot. Összekeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizst, majd újból átkeverjük.

4. 

paprika 600 gramm

A paprikákból eltávolítjuk a magházat és megmossuk.

5. 

A paprikákba beletöltjük a húsos-rizses tölteléket.

6. 

finomliszt

A paprikák végeit lisztbe mártjuk, és egy mélyebb tepsibe helyezzük.

7. 

finomliszt

A maradék húsból golyókat formálunk, melyeket lisztben megforgatunk és a paprikához rakjuk.

8. 

paradicsomszósz 1 liter  víz 1 liter  finomliszt 20 gramm  kristálycukor 30 gramm   ½ teáskanál

Paradicsom pürében és vízben lisztet, cukrot és sót keverünk össze.

9. 

Ezzel az öntettel leöntjük a paprikákat, majd befedjük és 45 percre sütjük.

10. 

A töltött paprikát knédlivel, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés