Töltött paprika

Klasszikus töltött paprika.
recept,recept fotó,paprika,sertés darálthús,paradicsomszósz,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 4 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
paprika | 800 128 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 1.5 1021 | liter kcal | |
rizsa | 200 688 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
sertés darálthús | 800 2080 | gramm kcal | |
só | 4 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept
1. A rizs és paprika elkészítése
rizsa 200 gramm • só 1 teáskanál • paprika 800 gramm
A rizst megfőzzük és hűlni hagyjuk. A paprikákat megmossuk, és a szárát eltávolítjuk és csumázzuk ki. Vigyázzunk hogy a paprikák ne törjenek meg.

2. Töltelék elkészítése
hagyma 120 gramm • olivaolaj 3 evőkanál • sertés darálthús 800 gramm • tyúk tojás 1 darab • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát, és olíva olajon megpirítjuk. Egy tálba beletesszük a kihűlt rizst és hozzáadjuk a darált húst, tojást, őrölt fekete borsot és a kihűlt pirított hagymát.

3. A paprika töltése
rétesliszt 50 gramm
Töltsük be töltelékkel a paprikákat. A paprika nyílt végét, a töltelékkel elegyenesítjük, majd lisztbe mártjuk. A maradék töltelékből húsgombócokat formálunk, amelyeket szintén lisztben megforgatunk.

4. Paradicsom mártás elkészítése
paradicsomszósz 1.5 liter • víz 1.5 liter • só 2 teáskanál • ecet 1 evőkanál • kristálycukor 120 gramm • nemes babérlevél 4 darab • rétesliszt 50 gramm • víz 100 milliliter
Nagyobb fazékba paradicsom pürét öntünk, vizet, sót, cukrot, ecetet és babárlevelet adunk hozzá. Felforraljuk. Kisebb tálban elkészítjük a rántást vízből és lisztből. Ezt beleöntjük a mártásba és állandó keverés mellett felforraljuk.

5. Főzés
A forrásban lévő mártásba óvatosan belerakjuk a megtöltött paprikákat, illetve elkészített golyókat. 1,5 óráig fedő alatt főzzük. Időnként nagyon óvatosan kevergetjük. A golyók nem törhetnek szét, én nem tapadhatnak le.

6. Tálalás
Párolt knédlivel, illetve főtt krumplival, esetleg kenyérrel melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!