szakacsreceptek.hu

Töltött paprika

    

Klasszikus töltött paprika.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet1evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma120gramm
kristálycukor120gramm
nemes babérlevél4darab
olivaolaj3evőkanál
paprika800gramm
paradicsomszósz1.5liter
rizsa200gramm
rétesliszt100gramm
sertés darálthús800gramm
4teáskanál
tyúk tojás1darab
víz1.5liter
víz100milliliter

1. A rizs és paprika elkészítése

rizsa 200 gramm   1 teáskanál  paprika 800 gramm

A rizst megfőzzük és hűlni hagyjuk. A paprikákat megmossuk, és a szárát eltávolítjuk és csumázzuk ki. Vigyázzunk hogy a paprikák ne törjenek meg.

A rizs és paprika elkészítése

2. Töltelék elkészítése

hagyma 120 gramm  olivaolaj 3 evőkanál  sertés darálthús 800 gramm  tyúk tojás 1 darab  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál

Megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát, és olíva olajon megpirítjuk. Egy tálba beletesszük a kihűlt rizst és hozzáadjuk a darált húst, tojást, őrölt fekete borsot és a kihűlt pirított hagymát.

Töltelék elkészítése

3. A paprika töltése

rétesliszt 50 gramm

Töltsük be töltelékkel a paprikákat. A paprika nyílt végét, a töltelékkel elegyenesítjük, majd lisztbe mártjuk. A maradék töltelékből húsgombócokat formálunk, amelyeket szintén lisztben megforgatunk.

A paprika töltése

4. Paradicsom mártás elkészítése

paradicsomszósz 1.5 liter  víz 1.5 liter   2 teáskanál  ecet 1 evőkanál  kristálycukor 120 gramm  nemes babérlevél 4 darab  rétesliszt 50 gramm  víz 100 milliliter

Nagyobb fazékba paradicsom pürét öntünk, vizet, sót, cukrot, ecetet és babárlevelet adunk hozzá. Felforraljuk. Kisebb tálban elkészítjük a rántást vízből és lisztből. Ezt beleöntjük a mártásba és állandó keverés mellett felforraljuk.

Paradicsom mártás elkészítése

5. Főzés

A forrásban lévő mártásba óvatosan belerakjuk a megtöltött paprikákat, illetve elkészített golyókat. 1,5 óráig fedő alatt főzzük. Időnként nagyon óvatosan kevergetjük. A golyók nem törhetnek szét, én nem tapadhatnak le.

Főzés

6. Tálalás

Párolt knédlivel, illetve főtt krumplival, esetleg kenyérrel melegen tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés