RECEPTEK

Töltött paprika

Töltött paprika

Klasszikus töltött paprika.

recept,recept fotó,paprika,sertés darálthús,paradicsomszósz,Sertéshús,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet1evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma120gramm
kristálycukor120gramm
nemes babérlevél4darab
olivaolaj3evőkanál
paprika800gramm
paradicsomszósz1.5liter
rizsa200gramm
rétesliszt100gramm
sertés darálthús800gramm
4teáskanál
tyúk tojás1darab
víz1.5liter
víz100milliliter

 

Recept

1. A rizs és paprika elkészítése

rizsa 200 gramm   1 teáskanál  paprika 800 gramm

A rizst megfőzzük és hűlni hagyjuk. A paprikákat megmossuk, és a szárát eltávolítjuk és csumázzuk ki. Vigyázzunk hogy a paprikák ne törjenek meg.

A rizst megfőzzük és hűlni hagyjuk. A...

2. Töltelék elkészítése

hagyma 120 gramm  olivaolaj 3 evőkanál  sertés darálthús 800 gramm  tyúk tojás 1 darab  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál

Megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát, és olíva olajon megpirítjuk. Egy tálba beletesszük a kihűlt rizst és hozzáadjuk a darált húst, tojást, őrölt fekete borsot és a kihűlt pirított hagymát.

Megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát, és...

3. A paprika töltése

rétesliszt 50 gramm

Töltsük be töltelékkel a paprikákat. A paprika nyílt végét, a töltelékkel elegyenesítjük, majd lisztbe mártjuk. A maradék töltelékből húsgombócokat formálunk, amelyeket szintén lisztben megforgatunk.

Töltsük be töltelékkel a paprikákat. A...

4. Paradicsom mártás elkészítése

paradicsomszósz 1.5 liter  víz 1.5 liter   2 teáskanál  ecet 1 evőkanál  kristálycukor 120 gramm  nemes babérlevél 4 darab  rétesliszt 50 gramm  víz 100 milliliter

Nagyobb fazékba paradicsom pürét öntünk, vizet, sót, cukrot, ecetet és babárlevelet adunk hozzá. Felforraljuk. Kisebb tálban elkészítjük a rántást vízből és lisztből. Ezt beleöntjük a mártásba és állandó keverés mellett felforraljuk.

Nagyobb fazékba paradicsom pürét öntünk,...

5. Főzés

A forrásban lévő mártásba óvatosan belerakjuk a megtöltött paprikákat, illetve elkészített golyókat. 1,5 óráig fedő alatt főzzük. Időnként nagyon óvatosan kevergetjük. A golyók nem törhetnek szét, én nem tapadhatnak le.

A forrásban lévő mártásba óvatosan...

6. Tálalás

Párolt knédlivel, illetve főtt krumplival, esetleg kenyérrel melegen tálaljuk.

Párolt knédlivel, illetve főtt krumplival,...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés