szakacsreceptek.hu

Tüzes húsgolyók

     

Finom húsgolyók pikáns paradicsomos mártásban. A golyók elkészítéséhez használhatunk darált szárnyas, sertés illetve marhahúst, esetleg ezek keverékét. Köretnek ajánljuk a kedvenc tésztájukat.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

sertés darálthús 500 g   1.5 TK  fekete bors, őrölt 1 TK  piros paprika, őrölt 1 TK  fokhagyma 4 csipet  zsemlemorzsa 1 EK  tyúk tojás 1 db  metélőhagyma

A darált húshoz hozzáadjuk a sót az összes fűszert, préselt foghagymát, tojást, zsemlemorzsát, és apróra vágott metélőhagymát. Az egészet összekeverjük. TIPP: Ízlésünk szerint adhatunk hozzá előfőzött rizst is.

2. 

A húsból kis golyókat formálunk.

3. 

Serpenyőben kevés olajon a húsgombócokat 10 percig sütjük. Ezután kirakjuk őket egy tányérra.

4. 

hagyma 1 db  paradicsomszósz 500 g  víz 0.4 l

A léhez amelyben a golyók sültek hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és rövid ideig pirítjuk, majd paradicsom pürét és vizet adunk hozzá.

5. 

marhahúsleves 1 db

A golyókat a mártásba rakjuk, hozzáadjuk a húsleveskockát, és 20 percig főzzük, ameddig a golyók megfőlnek.

6. 

burgonyakeményítő 2 EK  chili édes mártás 2 EK  szurokfű (oregánó) 1 TK

A főzés vége előtt a mártást vízzel összekevert lisztel, vagy keményítővel sűrítjük. A mártást édes chilli szósszal és oregánóval ízesítjük.

7. 

szárított chili paprika 1 db

A végén darált chilli paprikát adunk hozzá.

8. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés