Tüzes húsgolyók
Finom húsgolyók pikáns paradicsomos mártásban. A golyók elkészítéséhez használhatunk darált szárnyas, sertés illetve marhahúst, esetleg ezek keverékét. Köretnek ajánljuk a kedvenc tésztájukat.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,chili édes mártás,szárított chili paprika,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 2 | evőkanál | |
chili édes mártás | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
marhahúsleves | 1 | darab | |
metélőhagyma | - | ||
paradicsomszósz | 500 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | 1 | teáskanál | |
szárított chili paprika | 1 | darab | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 0.4 | liter | |
zsemlemorzsa | 1 | evőkanál |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • zsemlemorzsa 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • metélőhagyma
A darált húshoz hozzáadjuk a sót az összes fűszert, préselt foghagymát, tojást, zsemlemorzsát, és apróra vágott metélőhagymát. Az egészet összekeverjük. TIPP: Ízlésünk szerint adhatunk hozzá előfőzött rizst is.
2.
A húsból kis golyókat formálunk.
3.
Serpenyőben kevés olajon a húsgombócokat 10 percig sütjük. Ezután kirakjuk őket egy tányérra.
4.
hagyma 1 darab • paradicsomszósz 500 gramm • víz 0.4 liter
A léhez amelyben a golyók sültek hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és rövid ideig pirítjuk, majd paradicsom pürét és vizet adunk hozzá.
5.
marhahúsleves 1 darab
A golyókat a mártásba rakjuk, hozzáadjuk a húsleveskockát, és 20 percig főzzük, ameddig a golyók megfőlnek.
6.
burgonyakeményítő 2 evőkanál • chili édes mártás 2 evőkanál • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
A főzés vége előtt a mártást vízzel összekevert lisztel, vagy keményítővel sűrítjük. A mártást édes chilli szósszal és oregánóval ízesítjük.
8.
Jó étvágyat!