szakacsreceptek.hu

Tüzes húsgolyók

    

Finom húsgolyók pikáns paradicsomos mártásban. A golyók elkészítéséhez használhatunk darált szárnyas, sertés illetve marhahúst, esetleg ezek keverékét. Köretnek ajánljuk a kedvenc tésztájukat.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

sertés darálthús 500 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fokhagyma 4 csipet  zsemlemorzsa 1 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  metélőhagyma

A darált húshoz hozzáadjuk a sót az összes fűszert, préselt foghagymát, tojást, zsemlemorzsát, és apróra vágott metélőhagymát. Az egészet összekeverjük. TIPP: Ízlésünk szerint adhatunk hozzá előfőzött rizst is.

2. 

A húsból kis golyókat formálunk.

3. 

Serpenyőben kevés olajon a húsgombócokat 10 percig sütjük. Ezután kirakjuk őket egy tányérra.

4. 

hagyma 1 darab  paradicsomszósz 500 gramm  víz 0.4 liter

A léhez amelyben a golyók sültek hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és rövid ideig pirítjuk, majd paradicsom pürét és vizet adunk hozzá.

5. 

marhahúsleves 1 darab

A golyókat a mártásba rakjuk, hozzáadjuk a húsleveskockát, és 20 percig főzzük, ameddig a golyók megfőlnek.

6. 

burgonyakeményítő 2 evőkanál  chili édes mártás 2 evőkanál  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

A főzés vége előtt a mártást vízzel összekevert lisztel, vagy keményítővel sűrítjük. A mártást édes chilli szósszal és oregánóval ízesítjük.

7. 

szárított chili paprika 1 darab

A végén darált chilli paprikát adunk hozzá.

8. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés