szakacsreceptek.hu

Töltött kelkáposzta levelek, paradicsommártásban

    

Finom, zamatos, töltött kelkáposztalevelek.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma5gerezd
hagyma80gramm
kel-
kerek szemű rizs250gramm
köménymag, őrölt1teáskanál
paradicsomszósz500milliliter
sertés darálthús1000gramm
-
2teáskanál
víz-
víz500milliliter

1. 

kel  kerek szemű rizs 250 gramm    víz

A kelkáposztát szétválasztjuk a leveleire (12 darab), és behelyezzük egy nagyobb tálba és leöntjük forró vízzel, letakarjuk és 10 percig úgy hagyjuk.

2. 

sertés darálthús 1000 gramm   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  hagyma 80 gramm  fokhagyma 5 gerezd

A húst összekeverjük a rizzsel, sóval, borssal, hagymával és préselt fokhagymával. A vizet, amelyben a kelkáposzta levelei párolódtak leöntjük, a leveleket ráhelyezzük egy munkalapra, a húsos - rizses keveréket pedig megfelelő mennyiségben ráhelyezzük a levelekre. A leveleket a töltelékkel betekerjük, és a szélei behajtásával téglalap alakú tarisznyákat hozunk létre.

3. 

víz 500 milliliter  paradicsomszósz 500 milliliter  köménymag, őrölt 1 teáskanál

A tarisznyákat behelyezzük egy mélyebb tálba és olajat öntünk rá. A vizet összekeverjük paradicsompürével és lrá9ntjök a töltött levelekre és megszórjuk egy kis köménnyel. A sütőben letakarva sütjük, közepes hőmérsékletnél 90 percen keresztül, majd fedő nélkül még további 10 percig sütjük.

4. 

Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés