Töltött kelkáposzta levelek, paradicsommártásban
Finom, zamatos, töltött kelkáposztalevelek.
recept,recept fotó,kel,sertés darálthús,paradicsomszósz,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
kel | - | ||
kerek szemű rizs | 250 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
paradicsomszósz | 500 | milliliter | |
sertés darálthús | 1000 | gramm | |
só | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
kel • kerek szemű rizs 250 gramm • só • víz
A kelkáposztát szétválasztjuk a leveleire (12 darab), és behelyezzük egy nagyobb tálba és leöntjük forró vízzel, letakarjuk és 10 percig úgy hagyjuk.
2.
sertés darálthús 1000 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • hagyma 80 gramm • fokhagyma 5 gerezd
A húst összekeverjük a rizzsel, sóval, borssal, hagymával és préselt fokhagymával. A vizet, amelyben a kelkáposzta levelei párolódtak leöntjük, a leveleket ráhelyezzük egy munkalapra, a húsos - rizses keveréket pedig megfelelő mennyiségben ráhelyezzük a levelekre. A leveleket a töltelékkel betekerjük, és a szélei behajtásával téglalap alakú tarisznyákat hozunk létre.
3.
víz 500 milliliter • paradicsomszósz 500 milliliter • köménymag, őrölt 1 teáskanál
A tarisznyákat behelyezzük egy mélyebb tálba és olajat öntünk rá. A vizet összekeverjük paradicsompürével és lrá9ntjök a töltött levelekre és megszórjuk egy kis köménnyel. A sütőben letakarva sütjük, közepes hőmérsékletnél 90 percen keresztül, majd fedő nélkül még további 10 percig sütjük.
4.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!