szakacsreceptek.hu

Skót tojás

    

Kiváló ízű fasírozott, amely közepén keményre főtt tojás található. Állítólag a brit szigeteken minden pikniken találkozhatunk vele. Nagyszerű kenyérrel, burgonyával, vagy akár főzelékkel. Ajánlott olajban sütni, de ha kevesebb kalóriával szeretné elkészíteni, akkor a sütőben is megsütheti

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

tyúk tojás 5 darab

A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2. 

sertés darálthús 500 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Egy tálba helyezzük a húst, sózzuk, borsozzuk.

3. 

hagyma 50 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Hozzáadhatunk apróra vágott hagymát, vagy préselt fokhagymát. Összekeverjük.

4. 

finomliszt

A megfőtt tojást lisztben megforgatjuk.

5. 

A húsos masszát 5 egyforma részre osztjuk. golyókat formálunk, majd lepénnyé lapítjuk. A húslepényre ráhelyezzük a tojásokat.

6. 

Majd összehajtogatjuk a húst és golyót formálunk.

7. 

finomliszt

A fasírozottat lisztben, ....

8. 

tyúk tojás 2   ½ teáskanál

... egy csipetnyi sóval felvert tojásban...

9. 

zsemlemorzsa

...és zsemlemorzsában megforgatjuk. Ajánlott még egyszer a tojásban majd zsemlemorzsában megforgatni, mivel így jobban tartják a formájukat.

10. 

repceolaj

A golyókat egy kis olajjal a tepsire rakjuk, majd könnyedén meg is csepegtetjük olajjal. (Ránthatjuk nagyobb mennyiségű olajban is, ideális fritőz használata).

11. 

A tepsit lezárjuk majd 10-15 percig 200°C-on elősütjük.

12. 

Majd levesszük a tetejét, megforgatjuk a szaftjában, és fedél nélkül további 25 percig sütjük 180°C-on.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés