RECEPTEK

Zeller saláta káposztával és kápia paprikával

Zeller saláta káposztával és kápia paprikával

Kiváló saláta mézes-citromos öntettel. A saláta grillezett, sült és párolt húsok köretének is megfelel.

recept,recept fotó,fehérkáposzta,zeller,kápia paprika, friss,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Vegetáriánus receptek

Zöldségsaláták

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom2darab
fehérkáposzta400gramm
hagyma200gramm
kápia paprika, friss200gramm
méz 50gramm
víz200milliliter
zeller400gramm

 

Recept

1. 

fehérkáposzta 400 gramm  zeller 400 gramm  hagyma 200 gramm  kápia paprika, friss 200 gramm

Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket.

2. 

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük. Hagyjuk állni 15 percig. Majd a kezünkkel összenyomkodjuk, hogy megpuhuljon a kezünk alatt, és leszűrjük róla a felesleges vizet.

3. 

citrom 2 darab

A zellert vékonyan lereszeljük, és két citrom levével meglocsoljuk.

4. 

A kápia piros paprikát és a hagymát is vékony szeletekre vágjuk.

5. 

Adjuk hozzá a zöldségeket a káposztához, és jól keverjük össze.

6. 

víz 200 milliliter  méz  50 gramm

Forralt, lehűtött vízben elkeverjük a mézet, és ezzel a lével a salátát leöntjük. Keverjük össze, nyomkodjuk össze a lehető legjobban, és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit