Zeller saláta káposztával és kápia paprikával

Kiváló saláta mézes-citromos öntettel. A saláta grillezett, sült és párolt húsok köretének is megfelel.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,zeller,kápia paprika, friss,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Laktózmentes › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezon - Zeller › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) › Szezon - Paprika ›Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 2 ?? | darab kcal | |
fehérkáposzta | 400 116 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kápia paprika, friss | 200 60 | gramm kcal | |
méz | 50 164 | gramm kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
zeller | 400 200 | gramm kcal |
Recept
1.
fehérkáposzta 400 gramm • zeller 400 gramm • hagyma 200 gramm • kápia paprika, friss 200 gramm
Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket.

2.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük. Hagyjuk állni 15 percig. Majd a kezünkkel összenyomkodjuk, hogy megpuhuljon a kezünk alatt, és leszűrjük róla a felesleges vizet.


4.
A kápia piros paprikát és a hagymát is vékony szeletekre vágjuk.

5.
Adjuk hozzá a zöldségeket a káposztához, és jól keverjük össze.

6.
víz 200 milliliter • méz 50 gramm
Forralt, lehűtött vízben elkeverjük a mézet, és ezzel a lével a salátát leöntjük. Keverjük össze, nyomkodjuk össze a lehető legjobban, és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben.

Jó étvágyat!