szakacsreceptek.hu

Céklasaláta zellerrel és joghurttal

    

Egy igazán vitaminban és ásványi anyagban dús finom saláta, amely kiváló vacsoraként vagy mint köret sült húsokhoz.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
alma 300gramm
citrom1darab
cékla1kilogramm
dió80gramm
méz 1evőkanál
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom500gramm
1.5teáskanál
víz50milliliter
zeller150gramm

1. 

cékla 1 kilogramm

A céklát megmossuk és puhára főzzük. Lehűtjük és meghámozzuk.

2. 

A céklát kb 1 cm széles szeletekre vágjuk majd átnyomjuk a burgonyanyomón.

3. 

zeller 150 gramm

A zellert meghámozzuk és lágyra reszeljük.

4. 

Hozzáadjuk a céklához és összekeverjük.

5. 

víz 50 milliliter  méz  1 evőkanál  citrom 1 darab   1.5 teáskanál

Vízben mézet olvasztunk, majd citromlevet és sót adunk hozzá.

6. 

Az öntetet a salátára öntjük és összekeverjük.

7. 

alma  300 gramm

Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk.

8. 

Az almát is belekeverjük a salátába...

9. 

dió 80 gramm

...majd hozzáadjuk az apróra vágott diót,...

10. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm

...és joghurtot, majd összekeverjük.

11. 

Ízlés szerint sózhatjuk vagy adhatunk hozzá még több citromlevet. 2 órára hűtőben állni hagyjuk és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés