RECEPTEK

Céklasaláta zellerrel és joghurttal

Céklasaláta zellerrel és joghurttal

Egy igazán vitaminban és ásványi anyagban dús finom saláta, amely kiváló vacsoraként vagy mint köret sült húsokhoz.

recept,recept fotó,cékla,zeller,alma ,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes

Zöldségsaláták

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 300gramm
citrom1darab
cékla1kilogramm
dió80gramm
méz 1evőkanál
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom500gramm
1.5teáskanál
víz50milliliter
zeller150gramm

 

Recept

1. 

cékla 1 kilogramm

A céklát megmossuk és puhára főzzük. Lehűtjük és meghámozzuk.

2. 

A céklát kb 1 cm széles szeletekre vágjuk majd átnyomjuk a burgonyanyomón.

3. 

zeller 150 gramm

A zellert meghámozzuk és lágyra reszeljük.

4. 

Hozzáadjuk a céklához és összekeverjük.

5. 

víz 50 milliliter  méz  1 evőkanál  citrom 1 darab   1.5 teáskanál

Vízben mézet olvasztunk, majd citromlevet és sót adunk hozzá.

6. 

Az öntetet a salátára öntjük és összekeverjük.

7. 

alma  300 gramm

Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk.

8. 

Az almát is belekeverjük a salátába...

9. 

dió 80 gramm

...majd hozzáadjuk az apróra vágott diót,...

10. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm

...és joghurtot, majd összekeverjük.

11. 

Ízlés szerint sózhatjuk vagy adhatunk hozzá még több citromlevet. 2 órára hűtőben állni hagyjuk és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit