Céklasaláta zellerrel és joghurttal

Egy igazán vitaminban és ásványi anyagban dús finom saláta, amely kiváló vacsoraként vagy mint köret sült húsokhoz.
recept,recept fotó,cékla,zeller,alma ,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Cékla › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Zeller ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 183 | gramm kcal | |
citrom | 1 ?? | darab kcal | |
cékla | 1 480 | kilogramm kcal | |
dió | 80 540 | gramm kcal | |
méz | 1 50 | evőkanál kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 350 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zeller | 150 75 | gramm kcal |
Recept

2.
A céklát kb 1 cm széles szeletekre vágjuk majd átnyomjuk a burgonyanyomón.


4.
Hozzáadjuk a céklához és összekeverjük.

5.
víz 50 milliliter • méz 1 evőkanál • citrom 1 darab • só 1.5 teáskanál
Vízben mézet olvasztunk, majd citromlevet és sót adunk hozzá.

6.
Az öntetet a salátára öntjük és összekeverjük.


8.
Az almát is belekeverjük a salátába...



11.
Ízlés szerint sózhatjuk vagy adhatunk hozzá még több citromlevet. 2 órára hűtőben állni hagyjuk és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!