Uborkasaláta céklával joghurtban
Egészséges saláta, amely kiváló húsos ételekhez.
recept,recept fotó,cékla,salátauborka,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
cékla | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
himalája étkezési só rózsaszín | - | ||
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 300 | gramm | |
nádcukor | 1 | teáskanál | |
salátauborka | 400 | gramm | |
újhagyma | 1 | darab |
Recept
1.
cékla 200 gramm • salátauborka 400 gramm
Egy kisebb céklát megmosunk és kb. egy óráig puhára főzzük. Hideg vízbe mártva lehűtjük. Az uborkát részben meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
2.
A céklát meghámozzuk és szintén kis kockákra vágunk.
3.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 300 gramm • nádcukor 1 teáskanál • citromlé 1 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • himalája étkezési só rózsaszín • újhagyma 1 darab
A felkockázott zöldségeket egy tálba szórjuk, a joghurtot, cukrot, citrom levet és a fűszert összekeverjük és ráöntjük a zöldségre. Megkeverjük. Hozzáadhatunk apróra vágott friss zöldhagymát. Ízlés szerint a tálalás előtt sózzuk, majd újra összekeverjük.
Jó étvágyat!