RECEPTEK

Uborkasaláta céklával joghurtban

Egészséges saláta, amely kiváló húsos ételekhez.

recept,recept fotó,cékla,salátauborka,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Zöldségsaláták

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1evőkanál
cékla200gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
himalája étkezési só rózsaszín-
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom300gramm
nádcukor1teáskanál
salátauborka400gramm
újhagyma1darab

 

Recept

1. 

cékla 200 gramm  salátauborka 400 gramm

Egy kisebb céklát megmosunk és kb. egy óráig puhára főzzük. Hideg vízbe mártva lehűtjük. Az uborkát részben meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

2. 

A céklát meghámozzuk és szintén kis kockákra vágunk.

3. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 300 gramm  nádcukor 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  himalája étkezési só rózsaszín  újhagyma 1 darab

A felkockázott zöldségeket egy tálba szórjuk, a joghurtot, cukrot, citrom levet és a fűszert összekeverjük és ráöntjük a zöldségre. Megkeverjük. Hozzáadhatunk apróra vágott friss zöldhagymát. Ízlés szerint a tálalás előtt sózzuk, majd újra összekeverjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés