szakacsreceptek.hu

Uborkasaláta céklával joghurtban

    

Egészséges saláta, amely kiváló húsos ételekhez.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

cékla 200 gramm  salátauborka 400 gramm

Egy kisebb céklát megmosunk és kb. egy óráig puhára főzzük. Hideg vízbe mártva lehűtjük. Az uborkát részben meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

2. 

A céklát meghámozzuk és szintén kis kockákra vágunk.

3. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 300 gramm  nádcukor 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  himalája étkezési só rózsaszín  újhagyma 1 darab

A felkockázott zöldségeket egy tálba szórjuk, a joghurtot, cukrot, citrom levet és a fűszert összekeverjük és ráöntjük a zöldségre. Megkeverjük. Hozzáadhatunk apróra vágott friss zöldhagymát. Ízlés szerint a tálalás előtt sózzuk, majd újra összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés