Medvehagymás sós sütemény
Ropogós fűszeres kréker egy pohár hűtött borhoz.
recept,recept fotó,medvehagyma,Falatkák,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
olivaolaj | 100 | milliliter | |
só | ½ | teáskanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
medvehagyma 100 gramm • olivaolaj 100 milliliter • víz 100 milliliter
Olajjal elkevert meleg vízben egy botmixer segítségével turmixoljuk szét a fokhagymát.
2.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 1 teáskanál • só ½ teáskanál
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval.
3.
A liszthez keverjük a fokhagymás pesztót, és kidolgozzuk belőle a tésztát.
4.
A tésztát 5 mm vastag lapra nyújtjuk. Kis téglalapokra vágjuk. A krékereket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
5.
15 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!