szakacsreceptek.hu

Medvehagymás sztrapacska

Medvehagymás sztrapacska

    

Ezt a finom tavaszi sztrapacskát, juhtúróval tálalhatjuk vagy köretként pörkölthöz vagy paprikáshoz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

burgonya250gramm
finomliszt400gramm
medvehagyma100gramm
¼teáskanál
víz250milliliter

1. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk...

2. 

víz 250 milliliter

....turmixba helyezzük és egy kevés vízzel együtt turmixoljuk ki.

3. 

burgonya 250 gramm

A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és lágyra reszeljük le.

4. 

A burgonyához keverjük hozzá a medvehagymát...

5. 

finomliszt 400 gramm   ¼ teáskanál

...szórjuk hozzá a lisztet, kevés sót..

6. 

...és keverjük ki a tésztát.

7. 

Egy nagyobb fazékba tegyünk vizet forralni egy pici sóval. A forró vízbe szaggassuk ki a sztrapacskát,...

8. 

...és kb 8 percig főzzük- amíg nem jönnek fel a felszínre.

9. 

A galuskákat leszűrjük, gyorsan hideg víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés