szakacsreceptek.hu

Medvehagymás lángos

    

Zöld tavaszi lángos teli vitaminnal.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt1teáskanál
finomliszt1kilogramm
finomliszt-
friss élesztő42gramm
kristálycukor1teáskanál
medvehagyma100gramm
repceolaj-
2teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
tyúk tojás1darab
vaj1teáskanál
zsírszegény tej 1,5%450milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 teáskanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

finomliszt 1 kilogramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter   2 teáskanál

A tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.

3. 

medvehagyma 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

A medvehagymát megmossuk, és turmix gépbe rakjuk, öntünk hozzá tejet...

4. 

....és összeturmixoljuk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

A liszthez hozzáadjuk a préselt fokhagymát, kovászt és a tojást.

6. 

Lágy, egy kicsit ragadós tésztát készítünk és hagyjuk megkelni.

7. 

finomliszt

A megkelt tésztából nagyobb cipókat csinálunk, és lisztben megforgatjuk. Tálcára rakva, letakarva egy tiszta konyhai törlővel újra kelni hagyjuk.

8. 

repceolaj  vaj 1 teáskanál

A serpenyőben olajat és egy kevés vajat hevítünk fel. A cipókat újra lisztezzük, és óvatosan széthúzzuk...

9. 

...és az olajba rakjuk. A tészta nagyon finom, ezért elszakadozhat, ezért gyorsan kell vele dolgozni.

10. 

Mindkét oldaláról rövid ideig sütjük.

11. 

A lángos nagyon finom, és nem kell megkenni fokhagymával mint a klasszikus lángost. Nagyon finom tejföllel, sajttal vagy ketchuppal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés