RECEPTEK

Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Zöld tavaszi lángos teli vitaminnal.

recept,recept fotó,medvehagyma,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

1

18

teáskanál

kcal

finomliszt

1

3470

kilogramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

medvehagyma

100

19

gramm

kcal

repceolaj

0

??

kcal

2

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

250

400

milliliter

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

1

37

teáskanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

450

216

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 teáskanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel...

2. 

finomliszt 1 kilogramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter   2 teáskanál

A tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.

A tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tejfölt...

3. 

medvehagyma 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

A medvehagymát megmossuk, és turmix gépbe rakjuk, öntünk hozzá tejet...

A medvehagymát megmossuk, és turmix gépbe...

4. 

....és összeturmixoljuk.

....és összeturmixoljuk....

5. 

tyúk tojás 1 darab

A liszthez hozzáadjuk a préselt fokhagymát, kovászt és a tojást.

A liszthez hozzáadjuk a préselt fokhagymát,...

6. 

Lágy, egy kicsit ragadós tésztát készítünk és hagyjuk megkelni.

Lágy, egy kicsit ragadós tésztát készítünk...

7. 

finomliszt

A megkelt tésztából nagyobb cipókat csinálunk, és lisztben megforgatjuk. Tálcára rakva, letakarva egy tiszta konyhai törlővel újra kelni hagyjuk.

A megkelt tésztából nagyobb cipókat...

8. 

repceolaj  vaj 1 teáskanál

A serpenyőben olajat és egy kevés vajat hevítünk fel. A cipókat újra lisztezzük, és óvatosan széthúzzuk...

A serpenyőben olajat és egy kevés vajat...

9. 

...és az olajba rakjuk. A tészta nagyon finom, ezért elszakadozhat, ezért gyorsan kell vele dolgozni.

...és az olajba rakjuk. A tészta nagyon finom,...

10. 

Mindkét oldaláról rövid ideig sütjük.

Mindkét oldaláról rövid ideig sütjük....

11. 

A lángos nagyon finom, és nem kell megkenni fokhagymával mint a klasszikus lángost. Nagyon finom tejföllel, sajttal vagy ketchuppal.

A lángos nagyon finom, és nem kell megkenni...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés