Medvehagymás lángos
Zöld tavaszi lángos teli vitaminnal.
recept,recept fotó,medvehagyma,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 1 | kilogramm | |
finomliszt | - | ||
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 1 | teáskanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 450 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • finomliszt 1 teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
finomliszt 1 kilogramm • tejföl (14-18%) 250 milliliter • só 2 teáskanál
A tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.

3.
medvehagyma 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter
A medvehagymát megmossuk, és turmix gépbe rakjuk, öntünk hozzá tejet...

4.
....és összeturmixoljuk.


6.
Lágy, egy kicsit ragadós tésztát készítünk és hagyjuk megkelni.

7.
A megkelt tésztából nagyobb cipókat csinálunk, és lisztben megforgatjuk. Tálcára rakva, letakarva egy tiszta konyhai törlővel újra kelni hagyjuk.

8.
A serpenyőben olajat és egy kevés vajat hevítünk fel. A cipókat újra lisztezzük, és óvatosan széthúzzuk...

9.
...és az olajba rakjuk. A tészta nagyon finom, ezért elszakadozhat, ezért gyorsan kell vele dolgozni.

10.
Mindkét oldaláról rövid ideig sütjük.

11.
A lángos nagyon finom, és nem kell megkenni fokhagymával mint a klasszikus lángost. Nagyon finom tejföllel, sajttal vagy ketchuppal.

Jó étvágyat!