Borsós spenótos főzelék

Az indiai konyha ihlette borsófőzelék
recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,spenótlevél, friss,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó, sárga, felezett, szárított | 250 853 | gramm kcal | |
chili | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ 0 | teáskanál kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 0 ?? | kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ 10 | teáskanál kcal | |
spenótlevél, friss | 200 66 | gramm kcal | |
vaj | 25 184 | gramm kcal | |
víz | 600 0 | milliliter kcal | |
vöröshagyma | 100 40 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | ¼ 2 | teáskanál kcal | |
őrölt koriander | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept
1.
borsó, sárga, felezett, szárított 250 gramm • víz 600 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál
A borsót átszedjük, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.

2.
A megfőtt borsót részben pépesítjük.

3.
spenótlevél, friss 200 gramm • vöröshagyma 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd
A spenótleveleket megmossuk, edénybe tesszük és rövid ideig pároljuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk.

4.
chili ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • vaj 25 gramm
Vajon megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a hagymát...

5.
...és a préselt fokhagymát. Egy darabig pirítjuk.

6.
Hozzáadjuk a megfőtt borsót...

7.
himalája étkezési só rózsaszín
... és a feldarabolt spenótot. Összekeverjük. Sózzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!