RECEPTEK

Borsós spenótos főzelék

Borsós spenótos főzelék

Az indiai konyha ihlette borsófőzelék

recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,spenótlevél, friss,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó, sárga, felezett, szárított250gramm
chili ¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
himalája étkezési só rózsaszín½teáskanál
himalája étkezési só rózsaszín-
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
római kömény, őrölt - jeera½teáskanál
spenótlevél, friss200gramm
vaj25gramm
víz600milliliter
vöröshagyma100gramm
őrölt gyömbér¼teáskanál
őrölt koriander ¼teáskanál

 

Recept

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 250 gramm  víz 600 milliliter  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál

A borsót átszedjük, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.

2. 

A megfőtt borsót részben pépesítjük.

3. 

spenótlevél, friss 200 gramm  vöröshagyma 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd

A spenótleveleket megmossuk, edénybe tesszük és rövid ideig pároljuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk.

4. 

chili  ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  őrölt koriander  ¼ teáskanál  őrölt gyömbér ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  vaj 25 gramm

Vajon megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a hagymát...

5. 

...és a préselt fokhagymát. Egy darabig pirítjuk.

6. 

Hozzáadjuk a megfőtt borsót...

7. 

himalája étkezési só rózsaszín

... és a feldarabolt spenótot. Összekeverjük. Sózzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit