Banános palacsinta

A klasszikus édesség innovatív változata, amely az ínyenceknek is kedvez. A képen szilvalekvárral töltve és kristálycukorral, valamint fahéjjal megszórva látható.
recept,recept fotó,banán,zsírszegény tej 1,5%,finomliszt,Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
103 g
Adag energiatartalma
188 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Palacsinták ›Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 2 171 | darab kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 26 234 | milliliter kcal | |
porcukor | 1 39 | evőkanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
banán 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • tyúk tojás 2 darab • porcukor 1 evőkanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • só ¼ teáskanál • finomliszt 400 gramm
A felvágott banánt, tejet, tojást, cukrot, fahéjat és sót mixereljük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta nem lesz kellően sűrű. A masszának csak olyan sűrűnek kell legyen, hogy sütés után a palacsinta szét ne essen. Amennyiben a forgatásnál a palacsinták szétszakadnak, úgy adjunk hozzá még lisztet a tésztához.

2.
napraforgó olaj 26 milliliter
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

3. Tálalás
A palacsintát a saját fantáziánk szerint tálalhatjuk. Egyszerűen csak megszórjuk cukorral, kakaóporral, vagy fahéjjal, esetleg megkenjük lekvárral, nutellával, vagy friss gyümölccsel töltjük. A tetejét saját ízlésünk szerint díszítjük tejszínhabbal, és csokoládéreszelékkel.

Jó étvágyat!