szakacsreceptek.hu

Banános palacsinta

    

A klasszikus édesség innovatív változata, amely az ínyenceknek is kedvez. A képen szilvalekvárral töltve és kristálycukorral, valamint fahéjjal megszórva látható.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
banán2darab
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt400gramm
napraforgó olaj-
porcukor1evőkanál
¼teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%½liter

1. A tészta elkészítése

banán 2 darab  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tyúk tojás 2 darab  porcukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál   ¼ teáskanál  finomliszt 400 gramm

A felvágott banánt, tejet, tojást, cukrot, fahéjat és sót mixereljük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta nem lesz kellően sűrű. A masszának csak olyan sűrűnek kell legyen, hogy sütés után a palacsinta szét ne essen. Amennyiben a forgatásnál a palacsinták szétszakadnak, úgy adjunk hozzá még lisztet a tésztához.

A tészta elkészítése

2. 

napraforgó olaj

A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

3. Tálalás

A palacsintát a saját fantáziánk szerint tálalhatjuk. Egyszerűen csak megszórjuk cukorral, kakaóporral, vagy fahéjjal, esetleg megkenjük lekvárral, nutellával, vagy friss gyümölccsel töltjük. A tetejét saját ízlésünk szerint díszítjük tejszínhabbal, és csokoládéreszelékkel.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés