Admirál palacsinta
Kitűnő palacsintás torta ínyenceknek.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,dió, darált,csokoládé,Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 60 | gramm | |
dió, darált | 9 | evőkanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kakaó | 3 | evőkanál | |
kristálycukor | 9 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
vaj | 2 | teáskanál | |
vaj | 30 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter • só • sütőpor 1 teáskanál
Lisztből, tejből, csipetnyi sóból és sütőporból sima palacsinta tésztát keverünk ki.

2.
kristálycukor 9 evőkanál • dió, darált 9 evőkanál • kakaó 3 evőkanál
Cukrot, apróra vágott, vagy darált diót, és kakaót készítünk el. Kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk ki.

3.
vaj 1 teáskanál
Forró palacsintasütőre egy kis vajat teszünk, és elolvadás után azonnal ráöntjük a palacsinta tésztát. A palacsintát csak az egyik oldaláról sütjük meg.

4.
A kész palacsintát a megsült oldalával lefelé belerakjuk a formába. Ameddig a másik sül, addig az elsőt megszórjuk egy kiskanál cukorral, dióval és egy kis kakaóval.

5.
A másik palacsintát szintén a megsült oldalával lefelé helyezzük az elsőre, és így tovább. Körülbelül 10 darabot készítünk, miközben egyre kb 70 ml tésztát használunk - egy nagyobb szedőkanál.

6.
Az utolsó palacsintát a megsült oldalával felfelé helyezzük és nem szórjuk meg.

7.
vaj 30 gramm
A palacsinta torta tetejét leöntjük olvasztott vajjal, és letakarva előmelegített sütőbe helyezzük, és a legnagyobb fokozaton 15-20 percig sütjük.

8.
csokoládé 60 gramm • vaj 1 teáskanál
Amikor félig kihűlt, olvasztott vajas csokoládéval öntjük le.

9.
A tortát tortaszeletekre vágva tálaljuk, melegen, esetleg hidegen.
Jó étvágyat!