Csokoládés rizs gőzedényben

Csokoládés rizs elkészítése gőzedényben.
recept,recept fotó,rizsa,csokoládé,Reggeli kása,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Reggeli kása
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
270 g
Adag energiatartalma
363 kcal
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 257 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
rizsa | 200 688 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 800 384 | milliliter kcal |
Recept
1.
rizsa 200 gramm
A rizs folyó víz alatt megmossuk és és a gőzedénybe szórjuk ( használhatunk más megfelelő edényt is) .

2.
kristálycukor 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter • csokoládé 50 gramm
Hozzáadjuk a cukrot, leöntjük tejjel és belerakjuk a darabokra tört csokoládét.

3.
Az edényt a rizzsel a gőzedény legalsó edényébe helyezzük el és beállítjuk 50 percre. 20 perc elteltével levesszük a fedőt és a rizst megkeverjük.

4.
A párolás végen a rizst újra megkeverjük és kb egy órán keresztül hűlni hagyjuk még a gőzedényben. Miután kiszedjük, harmadszor is összekeverjük. A csokoládés rizst melegen tálaljuk. Kiváló főleg gyerekeknek vacsorára.

Jó étvágyat!