RECEPTEK

Palacsintás ínyencség

Palacsintás ínyencség

Palacsinta kicsit másképpen, megbolondítva fahéj és alma kombinációjával. Mivel a palacsintákat vastagabbra készítjük, így időt is megtakaríthatunk.

recept,recept fotó,finomliszt,zsírszegény tej 1,5%,alma ,Palacsinták

Palacsinták

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 2darab
cukrász öntet, csokoládés-
fahéj, őrölt-
finomliszt150gramm
kristálycukor1evőkanál
szódavíz50milliliter
sárgabarack lekvár-
tyúk tojás1darab
vaníliacukor1csomag
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. 

finomliszt 150 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  tyúk tojás 1 darab  szódavíz 50 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál  vaníliacukor 1 csomag

Egy tálban felverjük a tojást, tejet, cukrot és vanília cukrot, lisztet, szódát, sütőport, és lágy tésztát készítünk.

2. 

alma  2 darab  fahéj, őrölt

A palacsintasütőn felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk vékony szeletekre vágott almát és rövid ideig pirítjuk, amíg meg nem puhul az alma.

3. 

Az almát ezt követően megszórjuk fahéjjal és óvatosan leöntjük a tészta felével.

4. 

sárgabarack lekvár

Lassan megsütjük a vastagabb palacsintát mindkét oldaláról, majd amikor készen van, megkenjük vastagabb réteg őszibarack lekvárral.

5. 

Ezzel a móddal elkészítjük a másik palacsintát is, és amikor készen van, ráhelyezzük a másik palacsintán lévő lekváros rétegre.

6. 

cukrász öntet, csokoládés

A kész palacsintát leöntjük olvasztott csokoládéval.

7. 

Háromszögekre vágjuk és tejszínhabban a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés