Palacsintás ínyencség

Palacsinta kicsit másképpen, megbolondítva fahéj és alma kombinációjával. Mivel a palacsintákat vastagabbra készítjük, így időt is megtakaríthatunk.
recept,recept fotó,finomliszt,zsírszegény tej 1,5%,alma ,Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
232 g
Adag energiatartalma
300 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 2 183 | darab kcal | |
cukrász öntet, csokoládés | 15 89 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
szódavíz | 50 0 | milliliter kcal | |
sárgabarack lekvár | 20 39 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
finomliszt 150 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • tyúk tojás 1 darab • szódavíz 50 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • vaníliacukor 1 csomag
Egy tálban felverjük a tojást, tejet, cukrot és vanília cukrot, lisztet, szódát, sütőport, és lágy tésztát készítünk.

2.
alma 2 darab • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
A palacsintasütőn felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk vékony szeletekre vágott almát és rövid ideig pirítjuk, amíg meg nem puhul az alma.

3.
Az almát ezt követően megszórjuk fahéjjal és óvatosan leöntjük a tészta felével.

4.
sárgabarack lekvár 20 gramm
Lassan megsütjük a vastagabb palacsintát mindkét oldaláról, majd amikor készen van, megkenjük vastagabb réteg őszibarack lekvárral.

5.
Ezzel a móddal elkészítjük a másik palacsintát is, és amikor készen van, ráhelyezzük a másik palacsintán lévő lekváros rétegre.


7.
Háromszögekre vágjuk és tejszínhabban a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat!