szakacsreceptek.hu

Almás palacsinta tönkölylisztből

    

Finom palacsinta egy egészségesebb lisztből készítve.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 3darab
fahéj, őrölt½teáskanál
repceolaj1evőkanál
tyúk tojás3darab
tönkölyliszt, sima250gramm
vaníliacukor1teáskanál
zsírszegény tej 1,5%½liter

1. 

alma  3 darab

Az almát meghámozzuk és felszeleteljük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tönkölyliszt, sima 250 gramm  tyúk tojás 3 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál  vaníliacukor 1 teáskanál  repceolaj 1 evőkanál

Az összes alapanyagot az almával együtt alaposan összeturmixoljuk.

3. 

A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés