Finom almás torta

Nagyon ízletes szaftos torta teli finom almával
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,alma ,Torták
Torták
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
159 g
Adag energiatartalma
329 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 610 | kilogramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
porcukor | 70 272 | gramm kcal | |
porcukor | 1 39 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 3 12 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 20 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • sütőpor 3 teáskanál • porcukor 70 gramm • tyúk tojás 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál • vaj 180 gramm
A lisztet és a sütőport összekeverjük a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Mindent jól összedolgozunk és tésztát készítünk belőle.,

2.
A tésztát ezután két felé választjuk és 15 percig pihentetjük hűvös helyen.


4.
Ezután a kakaós és a fehér tésztát újra kettéválasztjuk, és ez által már 4 kis tésztánk keletkezik - 2 kakaós és 2 fehér. A sütőpapírt kerek formára vágjuk ki, olyanra amilyen lesz a torta formánk.

5.
A kivágott sütőpapíron ezután egymás után nyújtjuk ki mind a négy tésztát a kívánt méretre.

6.
A papír segítségével helyezzük a tésztát a sütő formába.


8.
fahéj, őrölt 1 teáskanál
A kakaós tésztára egyenletesen rá rakjuk a reszelt almát és megszórjuk fahéjjal és letakarjuk a világos tésztával amelyre szintén egy réteg alma kerül majd. Majd újra rá tesszük a kakaós tésztát, arra egy réteg reszelt almát megszórva fahéjjal és letakarjuk az utolsó világos nyújtott tésztával.

9.
180 °C 40 percig sütjük a tortánkat.

10.
tojásfehérje 2 darab • porcukor 1 evőkanál
Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. A kemény habot egyenletesen felvisszük a torta tetejére és további 10 percig sütjük a sütőben amíg a hab egy picit megbarnul.

Jó étvágyat!