szakacsreceptek.hu

Finom almás torta

    

Nagyon ízletes szaftos torta teli finom almával

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1kilogramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt400gramm
kakaó2evőkanál
porcukor70gramm
porcukor1evőkanál
sütőpor3teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
tojásfehérje2darab
tyúk tojás2darab
vaj180gramm

1. 

finomliszt 400 gramm  sütőpor 3 teáskanál  porcukor 70 gramm  tyúk tojás 2 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál  vaj 180 gramm

A lisztet és a sütőport összekeverjük a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Mindent jól összedolgozunk és tésztát készítünk belőle.,

2. 

A tésztát ezután két felé választjuk és 15 percig pihentetjük hűvös helyen.

3. 

kakaó 2 evőkanál

Az egyik belébe beledogozzuk a kakaóport.

4. 

Ezután a kakaós és a fehér tésztát újra kettéválasztjuk, és ez által már 4 kis tésztánk keletkezik - 2 kakaós és 2 fehér. A sütőpapírt kerek formára vágjuk ki, olyanra amilyen lesz a torta formánk.

5. 

A kivágott sütőpapíron ezután egymás után nyújtjuk ki mind a négy tésztát a kívánt méretre.

6. 

A papír segítségével helyezzük a tésztát a sütő formába.

7. 

alma  1 kilogramm

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és reszeljük le.

8. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál

A kakaós tésztára egyenletesen rá rakjuk a reszelt almát és megszórjuk fahéjjal és letakarjuk a világos tésztával amelyre szintén egy réteg alma kerül majd. Majd újra rá tesszük a kakaós tésztát, arra egy réteg reszelt almát megszórva fahéjjal és letakarjuk az utolsó világos nyújtott tésztával.

9. 

180 °C 40 percig sütjük a tortánkat.

10. 

tojásfehérje 2 darab  porcukor 1 evőkanál

Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. A kemény habot egyenletesen felvisszük a torta tetejére és további 10 percig sütjük a sütőben amíg a hab egy picit megbarnul.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés