Finom almás torta
Nagyon ízletes szaftos torta teli finom almával
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,alma ,Torták,Szezonális receptek
Torták
kategóriak
Torták › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
porcukor | 70 | gramm | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
sütőpor | 3 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 | evőkanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 180 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • sütőpor 3 teáskanál • porcukor 70 gramm • tyúk tojás 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál • vaj 180 gramm
A lisztet és a sütőport összekeverjük a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Mindent jól összedolgozunk és tésztát készítünk belőle.,
2.
A tésztát ezután két felé választjuk és 15 percig pihentetjük hűvös helyen.
4.
Ezután a kakaós és a fehér tésztát újra kettéválasztjuk, és ez által már 4 kis tésztánk keletkezik - 2 kakaós és 2 fehér. A sütőpapírt kerek formára vágjuk ki, olyanra amilyen lesz a torta formánk.
5.
A kivágott sütőpapíron ezután egymás után nyújtjuk ki mind a négy tésztát a kívánt méretre.
6.
A papír segítségével helyezzük a tésztát a sütő formába.
8.
fahéj, őrölt 1 teáskanál
A kakaós tésztára egyenletesen rá rakjuk a reszelt almát és megszórjuk fahéjjal és letakarjuk a világos tésztával amelyre szintén egy réteg alma kerül majd. Majd újra rá tesszük a kakaós tésztát, arra egy réteg reszelt almát megszórva fahéjjal és letakarjuk az utolsó világos nyújtott tésztával.
9.
180 °C 40 percig sütjük a tortánkat.
10.
tojásfehérje 2 darab • porcukor 1 evőkanál
Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel. A kemény habot egyenletesen felvisszük a torta tetejére és további 10 percig sütjük a sütőben amíg a hab egy picit megbarnul.
Jó étvágyat!