RECEPTEK

Almás rétes

Almás rétes

Egyszerű recept almás rétes készítésére leveles tésztából.

recept,recept fotó,leveles tészta,zsemlemorzsa,alma ,kristálycukor,fahéj, őrölt,dió, darált,Rétesek

Rétesek

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1kilogramm
dió, darált4evőkanál
fahéj, őrölt-
kristálycukor4evőkanál
leveles tészta500gramm
zsemlemorzsa4evőkanál

 

Recept

1. 

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát ketté választjuk és a a sütő lap hosszára és 35-40 cm szélesre nyújtjuk.

2. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A közepét zsemlemorzsával megszórjuk.

3. 

alma  1 kilogramm  kristálycukor 4 evőkanál  fahéj, őrölt

Ráhelyezzük a lereszelt almát, megszórjuk két kanál cukorral és őrölt fahéjjal.

4. 

dió, darált 4 evőkanál

Még hozzáadjuk a diót és csomagolhatjuk be a tésztát. A rövidebb oldalait befelé hajtjuk, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki.

5. 

Az oldalsó részeket hosszában áthatjuk a töltelékre, és kissé megnyomkodjuk hogy egyben maradjon. Ugyanúgy elkészítjük a másik tésztát is és 180 fokon kb 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés