szakacsreceptek.hu

Almás rétes

    

Egyszerű recept almás rétes készítésére leveles tésztából.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 1kilogramm
dió, darált4evőkanál
fahéj, őrölt-
kristálycukor4evőkanál
leveles tészta500gramm
zsemlemorzsa4evőkanál

1. 

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát ketté választjuk és a a sütő lap hosszára és 35-40 cm szélesre nyújtjuk.

2. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A közepét zsemlemorzsával megszórjuk.

3. 

alma  1 kilogramm  kristálycukor 4 evőkanál  fahéj, őrölt

Ráhelyezzük a lereszelt almát, megszórjuk két kanál cukorral és őrölt fahéjjal.

4. 

dió, darált 4 evőkanál

Még hozzáadjuk a diót és csomagolhatjuk be a tésztát. A rövidebb oldalait befelé hajtjuk, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki.

5. 

Az oldalsó részeket hosszában áthatjuk a töltelékre, és kissé megnyomkodjuk hogy egyben maradjon. Ugyanúgy elkészítjük a másik tésztát is és 180 fokon kb 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés