Almás rétes
Egyszerű recept almás rétes készítésére leveles tésztából.
recept,recept fotó,leveles tészta,zsemlemorzsa,alma ,kristálycukor,fahéj, őrölt,dió, darált,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
dió, darált | 4 | evőkanál | |
fahéj, őrölt | - | ||
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát ketté választjuk és a a sütő lap hosszára és 35-40 cm szélesre nyújtjuk.
3.
alma 1 kilogramm • kristálycukor 4 evőkanál • fahéj, őrölt
Ráhelyezzük a lereszelt almát, megszórjuk két kanál cukorral és őrölt fahéjjal.
4.
dió, darált 4 evőkanál
Még hozzáadjuk a diót és csomagolhatjuk be a tésztát. A rövidebb oldalait befelé hajtjuk, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki.
5.
Az oldalsó részeket hosszában áthatjuk a töltelékre, és kissé megnyomkodjuk hogy egyben maradjon. Ugyanúgy elkészítjük a másik tésztát is és 180 fokon kb 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!