Réteges kalács
Recept egy ízletes édességre leveles tésztából négyféle töltelékkel. Egy tésztából csak egy kisebb kalácsot készítünk, ezért legalább kettőt kell sütni :)
recept,recept fotó,dió, darált,darabos túró,őrölt mák,Rétesek,Gluténmentes
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ | teáskanál | |
darabos túró | 125 | gramm | |
dió, darált | 100 | gramm | |
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
szilvalekvár | - | ||
tyúk tojás | - | ||
vaníliacukor | 36 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter | |
őrölt mák | 100 | gramm |
Recept
1. Diós töltelék
dió, darált 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 1 evőkanál
A darált diót leöntjük forró tejjel, hozzáadunk cukrot és megkeverjük.
2. Túrós töltelék
darabos túró 125 gramm • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 1 evőkanál • citromhéj ½ teáskanál
Egy tálban túrót, cukrot, reszelt citrom héjat keverünk össze.
3. Mákos töltelék
őrölt mák 100 gramm • vaníliacukor 12 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
A mákot forró tejjel leöntjük, cukrot, fahéjat adunk hozzá, és összekeverjük.
4.
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon téglalap formára nyújtjuk, és lekvárral megkenjük.
5.
A tészta negyedére a diós tölteléket kenünk, és áthajtjuk.
6.
Az áthajtott tészta tetejére túrós tölteléket kenünk, és újból áthajtjuk.
7.
Az áthajtott tészta tetejére mákos tölteléket teszünk, és újra áthajtjuk.
8.
A kalácsot áthelyezzük a tepsire és a tetejét egy picit bevagdossuk, és megkenjük tojással.
9.
200°C-on 10 percig sütjük, aztán levesszük a hófokot 170°C-ra, és további 10-15 percig sütjük. A kalácsot sütés után megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!