szakacsreceptek.hu

Réteges kalács

    

Recept egy ízletes édességre leveles tésztából négyféle töltelékkel. Egy tésztából csak egy kisebb kalácsot készítünk, ezért legalább kettőt kell sütni :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
citromhéj½teáskanál
darabos túró125gramm
dió, darált100gramm
fahéj, őrölt¼teáskanál
kristálycukor3evőkanál
szilvalekvár-
tyúk tojás-
vaníliacukor36gramm
zsírszegény tej 1,5%150milliliter
őrölt mák100gramm

1. Diós töltelék

dió, darált 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 1 evőkanál

A darált diót leöntjük forró tejjel, hozzáadunk cukrot és megkeverjük.

Diós töltelék

2. Túrós töltelék

darabos túró 125 gramm  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 1 evőkanál  citromhéj ½ teáskanál

Egy tálban túrót, cukrot, reszelt citrom héjat keverünk össze.

Túrós töltelék

3. Mákos töltelék

őrölt mák 100 gramm  vaníliacukor 12 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt ¼ teáskanál

A mákot forró tejjel leöntjük, cukrot, fahéjat adunk hozzá, és összekeverjük.

Mákos töltelék

4. 

szilvalekvár

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon téglalap formára nyújtjuk, és lekvárral megkenjük.

5. 

A tészta negyedére a diós tölteléket kenünk, és áthajtjuk.

6. 

Az áthajtott tészta tetejére túrós tölteléket kenünk, és újból áthajtjuk.

7. 

Az áthajtott tészta tetejére mákos tölteléket teszünk, és újra áthajtjuk.

8. 

tyúk tojás

A kalácsot áthelyezzük a tepsire és a tetejét egy picit bevagdossuk, és megkenjük tojással.

9. 

200°C-on 10 percig sütjük, aztán levesszük a hófokot 170°C-ra, és további 10-15 percig sütjük. A kalácsot sütés után megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés