RECEPTEK

Burgonya golyók mákkal

Burgonya golyók mákkal

Gyorsan elkészíthető és ínycsiklandó vacsora félkész termékből.

recept,recept fotó,burgonyatészta, szárított, félkész áru,őrölt mák,Édes ételek,Gluténmentes

Édes ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyatészta, szárított, félkész áru280gramm
porcukor50gramm
½teáskanál
vaj50gramm
víz500milliliter
víz3.5liter
őrölt mák100gramm

 

Recept

1. 

burgonyatészta, szárított, félkész áru 280 gramm  víz 500 milliliter

Burgonyatészta porban - félkész terméket beleszórjuk egy lábasba, hozzáöntjük a vizet és elkeverjük. Egy ideig állni hagyjuk.

2. 

Kikeverjük a tésztát és 10 percig állni hagyjuk.

3. 

víz 3.5 liter   ½ teáskanál

Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet egy kis sóval. A tésztából gyorsan kis golyókat formálunk, kb 12 mm átmérővel.

4. 

A golyókat beleszórjuk a forró vízbe.

5. 

Amikor a felszínre úsznak, 8 percig főzzük.

6. 

vaj 50 gramm

Amikor készen vannak, leöntjük a vizet, és folyóvíz alatt átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. Belerakjuk egy tálba és leöntjük olvasztott vajjal.

7. 

őrölt mák 100 gramm  porcukor 50 gramm

Megszórjuk darált mákkal, amely porcukorral van összekeverve.

8. 

Összekeverjük és azonnal tálaljuk.

9. 

Ha van több időnk, akkor a burgonya golyókat főtt burgonyából és lisztből is elkészíthetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés