Burgonya golyók mákkal

Gyorsan elkészíthető és ínycsiklandó vacsora félkész termékből.
recept,recept fotó,burgonyatészta, szárított, félkész áru,őrölt mák,Édes ételek,Gluténmentes
Édes ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
1121 g
Adag energiatartalma
508 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyatészta, szárított, félkész áru | 280 930 | gramm kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal | |
víz | 3.5 0 | liter kcal | |
őrölt mák | 100 541 | gramm kcal |
Recept
1.
burgonyatészta, szárított, félkész áru 280 gramm • víz 500 milliliter
Burgonyatészta porban - félkész terméket beleszórjuk egy lábasba, hozzáöntjük a vizet és elkeverjük. Egy ideig állni hagyjuk.

2.
Kikeverjük a tésztát és 10 percig állni hagyjuk.

3.
víz 3.5 liter • só ½ teáskanál
Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet egy kis sóval. A tésztából gyorsan kis golyókat formálunk, kb 12 mm átmérővel.

4.
A golyókat beleszórjuk a forró vízbe.

5.
Amikor a felszínre úsznak, 8 percig főzzük.

6.
vaj 50 gramm
Amikor készen vannak, leöntjük a vizet, és folyóvíz alatt átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. Belerakjuk egy tálba és leöntjük olvasztott vajjal.

7.
őrölt mák 100 gramm • porcukor 50 gramm
Megszórjuk darált mákkal, amely porcukorral van összekeverve.

8.
Összekeverjük és azonnal tálaljuk.

9.
Ha van több időnk, akkor a burgonya golyókat főtt burgonyából és lisztből is elkészíthetjük.

Jó étvágyat!