RECEPTEK

Szilvás gombóc krumplis tésztából

Szilvás gombóc krumplis tésztából

Recept egy klasszikus gombócra krumplis tésztából. A szilvás gombócot kedvünk szerint ízesíthetjük.

recept,recept fotó,burgonya,szilva ,őrölt mák,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya750gramm
darás liszt250gramm
fahéj cukor-
kukoricakeményítő1teáskanál
porcukor-
szilva -
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj-
őrölt mák-

 

Recept

1. 

burgonya 750 gramm

A krumplit héjában (C vagy B típus)megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Kihűlés után a krumplit meghámozzuk és áttörjük.

2. 

darás liszt 250 gramm   1 csipet  tyúk tojás 1 darab  kukoricakeményítő 1 teáskanál

Hozzáadunk sót, tojást, lisztet, ételkeményítőt, és sűrűbb tésztát gyúrunk. Ha híg a tészta lisztet adunk hozzá.

3. 

fahéj cukor  szilva

Liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk. Nagyobb pohár, vagy kés segítségével karikákat szúrunk ki (vagy négyzeteket vágunk) és minden karika közepére egy szem kimagozott szilvát teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral, vagy vaníliacukorral.

4. 

A gombócokat sós vízben kb 8 percig főzzük, mérettől függően.

5. 

vaj  porcukor  őrölt mák

A megfőtt gombócokat leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és olvasztott vajjal leöntjük. A tetejére cukrozott mákot, vagy diót szórunk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit