szakacsreceptek.hu

Diós nudli

Diós nudli

    

Egyszerű recept nudli elkészítésére, krumplis tésztából, vajon pirítva, dióval és cukorral megszórva.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya400gramm
búzadara160gramm
dió, darált80gramm
porcukor30gramm
rétesliszt20gramm
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj40gramm

1. 

burgonya 400 gramm

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

2. 

A krumplit lágyra lereszeljük.

3. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 160 gramm   1 csipet

Hozzáadunk egy tojást, búzadarát és egy csipetnyi sót. Kidolgozzuk a tésztát.

4. 

rétesliszt 20 gramm

Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

5. 

A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

6. 

A nudlikat forró vízbe rakjuk. Miután felúsztak a víz felszínére, még hagyjuk kb 4 percig a forró vízben főzni.

7. 

Lyukas merőkanállal vagy szitával kiszedjük.

8. 

vaj 40 gramm

Ezután a nudlikat vajon aranysárgára pirítjuk.

9. 

dió, darált 80 gramm  porcukor 30 gramm

Őrölt dióval, porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés