Diós nudli

Egyszerű recept nudli elkészítésére, krumplis tésztából, vajon pirítva, dióval és cukorral megszórva.
recept,recept fotó,burgonya,dió, darált,Édes ételek
Édes ételek
Főzőcske
Adag
2
Adag tömege
393 g
Adag energiatartalma
1028 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
búzadara | 160 578 | gramm kcal | |
dió, darált | 80 540 | gramm kcal | |
porcukor | 30 117 | gramm kcal | |
rétesliszt | 20 72 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal |
Recept

2.
A krumplit lágyra lereszeljük.
3.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 160 gramm • só 1 csipet
Hozzáadunk egy tojást, búzadarát és egy csipetnyi sót. Kidolgozzuk a tésztát.

4.
rétesliszt 20 gramm
Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

5.
A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

6.
A nudlikat forró vízbe rakjuk. Miután felúsztak a víz felszínére, még hagyjuk kb 4 percig a forró vízben főzni.

7.
Lyukas merőkanállal vagy szitával kiszedjük.



Jó étvágyat!