Egyszerű recept nudli elkészítésére, krumplis tésztából, vajon pirítva, dióval és cukorral megszórva.
recept,recept fotó,burgonya,dió, darált,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Főzőcske
Adag
2
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
2.
A krumplit lágyra lereszeljük.
3.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 160 gramm • só 1 csipet
Hozzáadunk egy tojást, búzadarát és egy csipetnyi sót. Kidolgozzuk a tésztát.
4.
rétesliszt 20 gramm
Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.
5.
A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.
6.
A nudlikat forró vízbe rakjuk. Miután felúsztak a víz felszínére, még hagyjuk kb 4 percig a forró vízben főzni.
7.
Lyukas merőkanállal vagy szitával kiszedjük.
Jó étvágyat!
burgonya | 400 | gramm | |
búzadara | 160 | gramm | |
dió, darált | 80 | gramm | |
porcukor | 30 | gramm | |
rétesliszt | 20 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 40 | gramm |