szakacsreceptek.hu

Darázsfészek

Nem sütött karácsonyi sütemény

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Dió, darált200gramm
Gyümölcsös jamks
Piskóta30darab
Porcukor300gramm
Rum0.02liter
Tojássárgája1darab
Tyúk tojás1darab
Vaj100gramm

1. A tészta elkészítése

dió, darált 200 g  porcukor 200 g  tyúk tojás 1 db

A megadott lapanyagokból kidolgozzuk a kemény tésztát.

A tészta elkészítése

2. A vajas krém elkészítése

vaj 100 g  porcukor 100 g  tojássárgája 1 db  rum 0.02 l

Az alapanyagokat összekeverjük.

A vajas krém elkészítése

3. 

piskóta 30 db

A fészek aljára kerek piskótákat helyezünk el.

4. 

A cukorral meghintett darázsfészek formákba bele nyomkodjuk a tésztát úgy hogy a közepe üresen maradjon (cukrozott újakkal nyomjuk bele, hogy az ujjaink ne ragadjanak) és kiborítjuk.

5. 

gyümölcsös jam

A fészekbe lekvárt, tölteléket , az aljára pedig kerek piskótát helyezünk.

6. 

Az elkészült darázsfészkeket tálcára helyezzük és hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés