szakacsreceptek.hu

Darázsfészek

    

Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
dió, darált150gramm
fahéj cukor20gramm
fahéj, őrölt10gramm
friss élesztő42gramm
kakaó30gramm
kristálycukor240gramm
kristálycukor2evőkanál
kristálycukor1teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor120gramm
rétesliszt1kilogramm
-
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
vaníliacukor15gramm
zsírszegény tej 1,5%700milliliter

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter  rétesliszt 1 kilogramm  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 42 gramm    tojássárgája 3 darab  kristálycukor 2 evőkanál  vaj 150 gramm

Az élesztőt langyos tejben csipetnyi liszttel és cukorral felfuttatjuk. Mély tálba lisztet, csipetnyi sót szórunk, majd hozzáadjuk a sárgákat, cukrot, puha vajat, kovászt és a maradék tejjel.

Tészta

2. 

Sima tésztát dagasztunk, amelyet kb egy órára letakarva kelesztjük.

3. 

kakaó 30 gramm  porcukor 120 gramm  vaníliacukor 15 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj cukor 20 gramm  dió, darált 150 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj, őrölt 10 gramm

Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket.
Kakaós - a kakaót cukorral és vaníliacukorral keverjük.
Fahéjas - cukrot fahéjas cukorral és fahéjjal keverünk.
Diós - darált diót cukorral keverünk.
A kelt tésztát három felé osszuk.

4. 

tojásfehérje 3 darab

A fehérjéből sűrű habot verünk.

5. 

napraforgó olaj 2 evőkanál

A tészta egyik részét 35 cm x 45 cm téglalappá nyújtjuk, olajjal megkenjük és rákenjük a hab 1/3-át.

6. 

A tésztára egyenletesen rászórjuk az egyik tölteléket.

7. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát feltekerjük mint a bejglit. A szélét megkenjük felvert tojással és a végeket picit hajtsuk alá.

8. 

A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk.

9. 

A tepsit olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral béleljük. Állítva rakjuk a létrejött karikákat a tepsibe, és óvatosan ujjainkkal még formáljuk és széthúzzuk. Az így elkészült darázsfészket felvert tojással megkenjük.

10. 

Előmelegített sütőben 20 percig 160 -170°C fokon sütjük.

11. 

Folyamatosan kidolgozzuk a többi tésztát, és megtöltjük az elkészített töltelékekkel, az elkészítés módja ugyanolyan mint az első tészta elkészítésénél.

12. 

A meglévő elkészítési mód betartásával körülbelül 40 darab finom kalácsot kapunk, és nagy sikert arathatunk velük a családban.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés