RECEPTEK

Darázsfészek

Darázsfészek

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.

recept,recept fotó,kakaó,dió, darált,fahéj, őrölt,Édes ételek,Kalácsok

Édes ételek

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált

150

1011

gramm

kcal

fahéj cukor

20

76

gramm

kcal

fahéj, őrölt

10

25

gramm

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

kakaó

30

92

gramm

kcal

kristálycukor

240

965

gramm

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

porcukor

120

466

gramm

kcal

rétesliszt

1

3560

kilogramm

kcal

0

??

kcal

tojásfehérje

3

51

darab

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

vaníliacukor

15

55

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

600

288

milliliter

kcal

 

Recept

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  rétesliszt 1 kilogramm  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 42 gramm    tojássárgája 3 darab  kristálycukor 2 evőkanál  vaj 150 gramm

Az élesztőt langyos tejben csipetnyi liszttel és cukorral felfuttatjuk. Mély tálba lisztet, csipetnyi sót szórunk, majd hozzáadjuk a sárgákat, cukrot, puha vajat, kovászt és a maradék tejjel.

Az élesztőt langyos tejben csipetnyi liszttel...

2. 

Sima tésztát dagasztunk, amelyet kb egy órára letakarva kelesztjük.

Sima tésztát dagasztunk, amelyet kb egy órára...

3. 

kakaó 30 gramm  porcukor 120 gramm  vaníliacukor 15 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj cukor 20 gramm  dió, darált 150 gramm  kristálycukor 120 gramm  fahéj, őrölt 10 gramm

Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket.
Kakaós - a kakaót cukorral és vaníliacukorral keverjük.
Fahéjas - cukrot fahéjas cukorral és fahéjjal keverünk.
Diós - darált diót cukorral keverünk.
A kelt tésztát három felé osszuk.

Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket....

4. 

tojásfehérje 3 darab

A fehérjéből sűrű habot verünk.

A fehérjéből sűrű habot verünk....

5. 

napraforgó olaj 2 evőkanál

A tészta egyik részét 35 cm x 45 cm téglalappá nyújtjuk, olajjal megkenjük és rákenjük a hab 1/3-át.

A tészta egyik részét 35 cm x 45 cm...

6. 

A tésztára egyenletesen rászórjuk az egyik tölteléket.

A tésztára egyenletesen rászórjuk az egyik...

7. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát feltekerjük mint a bejglit. A szélét megkenjük felvert tojással és a végeket picit hajtsuk alá.

A tésztát feltekerjük mint a bejglit. A...

8. 

A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk.

A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk....

9. 

A tepsit olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral béleljük. Állítva rakjuk a létrejött karikákat a tepsibe, és óvatosan ujjainkkal még formáljuk és széthúzzuk. Az így elkészült darázsfészket felvert tojással megkenjük.

A tepsit olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral...

10. 

Előmelegített sütőben 20 percig 160 -170°C fokon sütjük.

Előmelegített sütőben 20 percig 160 -170°C...

11. 

Folyamatosan kidolgozzuk a többi tésztát, és megtöltjük az elkészített töltelékekkel, az elkészítés módja ugyanolyan mint az első tészta elkészítésénél.

Folyamatosan kidolgozzuk a többi tésztát, és...

12. 

A meglévő elkészítési mód betartásával körülbelül 40 darab finom kalácsot kapunk, és nagy sikert arathatunk velük a családban.

A meglévő elkészítési mód betartásával...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés