szakacsreceptek.hu

Darázsfészek

     

Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió, darált150gramm
Fahéj cukor20gramm
Fahéj, őrölt10gramm
Friss élesztő42gramm
Kakaó30gramm
Kristálycukor240gramm
Kristálycukor2evőkanál
Kristálycukor1teáskanál
Napraforgó olaj2evőkanál
Porcukor120gramm
Rétesliszt1kilogramm
Tojásfehérje3darab
Tojássárgája3darab
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Vaníliacukor15gramm
Zsírszegény tej 1,5%700milliliter

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 700 ml  rétesliszt 1 kg  kristálycukor 1 TK  friss élesztő 42 g    tojássárgája 3 db  kristálycukor 2 EK  vaj 150 g

Az élesztőt langyos tejben csipetnyi liszttel és cukorral felfuttatjuk. Mély tálba lisztet, csipetnyi sót szórunk, majd hozzáadjuk a sárgákat, cukrot, puha vajat, kovászt és a maradék tejjel.

Tészta

2. 

Sima tésztát dagasztunk, amelyet kb egy órára letakarva kelesztjük.

3. 

kakaó 30 g  porcukor 120 g  vaníliacukor 15 g  kristálycukor 120 g  fahéj cukor 20 g  dió, darált 150 g  kristálycukor 120 g  fahéj, őrölt 10 g

Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket.
Kakaós - a kakaót cukorral és vaníliacukorral keverjük.
Fahéjas - cukrot fahéjas cukorral és fahéjjal keverünk.
Diós - darált diót cukorral keverünk.
A kelt tésztát három felé osszuk.

4. 

tojásfehérje 3 db

A fehérjéből sűrű habot verünk.

5. 

napraforgó olaj 2 EK

A tészta egyik részét 35 cm x 45 cm téglalappá nyújtjuk, olajjal megkenjük és rákenjük a hab 1/3-át.

6. 

A tésztára egyenletesen rászórjuk az egyik tölteléket.

7. 

tyúk tojás 1 db

A tésztát feltekerjük mint a bejglit. A szélét megkenjük felvert tojással és a végeket picit hajtsuk alá.

8. 

A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk.

9. 

A tepsit olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral béleljük. Állítva rakjuk a létrejött karikákat a tepsibe, és óvatosan ujjainkkal még formáljuk és széthúzzuk. Az így elkészült darázsfészket felvert tojással megkenjük.

10. 

Előmelegített sütőben 20 percig 160 -170°C fokon sütjük.

11. 

Folyamatosan kidolgozzuk a többi tésztát, és megtöltjük az elkészített töltelékekkel, az elkészítés módja ugyanolyan mint az első tészta elkészítésénél.

12. 

A meglévő elkészítési mód betartásával körülbelül 40 darab finom kalácsot kapunk, és nagy sikert arathatunk velük a családban.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés