Darázsfészek

Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.
recept,recept fotó,kakaó,dió, darált,fahéj, őrölt,Édes ételek,Kalácsok
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 150 1011 | gramm kcal | |
fahéj cukor | 20 76 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 10 25 | gramm kcal | |
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
kakaó | 30 92 | gramm kcal | |
kristálycukor | 240 965 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
porcukor | 120 466 | gramm kcal | |
rétesliszt | 1 3560 | kilogramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 15 55 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 288 | milliliter kcal |
Recept
1. Tészta
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • rétesliszt 1 kilogramm • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 42 gramm • só • tojássárgája 3 darab • kristálycukor 2 evőkanál • vaj 150 gramm
Az élesztőt langyos tejben csipetnyi liszttel és cukorral felfuttatjuk. Mély tálba lisztet, csipetnyi sót szórunk, majd hozzáadjuk a sárgákat, cukrot, puha vajat, kovászt és a maradék tejjel.

2.
Sima tésztát dagasztunk, amelyet kb egy órára letakarva kelesztjük.

3.
kakaó 30 gramm • porcukor 120 gramm • vaníliacukor 15 gramm • kristálycukor 120 gramm • fahéj cukor 20 gramm • dió, darált 150 gramm • kristálycukor 120 gramm • fahéj, őrölt 10 gramm
Kelesztés közben elkészítjük a tölteléket.
Kakaós - a kakaót cukorral és vaníliacukorral keverjük.
Fahéjas - cukrot fahéjas cukorral és fahéjjal keverünk.
Diós - darált diót cukorral keverünk.
A kelt tésztát három felé osszuk.


5.
napraforgó olaj 2 evőkanál
A tészta egyik részét 35 cm x 45 cm téglalappá nyújtjuk, olajjal megkenjük és rákenjük a hab 1/3-át.

6.
A tésztára egyenletesen rászórjuk az egyik tölteléket.

7.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát feltekerjük mint a bejglit. A szélét megkenjük felvert tojással és a végeket picit hajtsuk alá.

8.
A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk.

9.
A tepsit olajjal kikenjük, vagy sütőpapírral béleljük. Állítva rakjuk a létrejött karikákat a tepsibe, és óvatosan ujjainkkal még formáljuk és széthúzzuk. Az így elkészült darázsfészket felvert tojással megkenjük.

10.
Előmelegített sütőben 20 percig 160 -170°C fokon sütjük.

11.
Folyamatosan kidolgozzuk a többi tésztát, és megtöltjük az elkészített töltelékekkel, az elkészítés módja ugyanolyan mint az első tészta elkészítésénél.

12.
A meglévő elkészítési mód betartásával körülbelül 40 darab finom kalácsot kapunk, és nagy sikert arathatunk velük a családban.

Jó étvágyat!