RECEPTEK

Kókuszos szeletek

Kókuszos szeletek

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egyszerű sütemény fantasztikus krémmel.

recept,recept fotó,tojásfehérje,porcukor,porcukor,kókusz reszelék,kakaó,kakaó,vaj,vaj,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

35

Adag tömege

51 g

Adag energiatartalma

181 kcal

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt

8

419

evőkanál

kcal

kakaó

6

184

evőkanál

kcal

kukoricakeményítő

3

163

evőkanál

kcal

kókusz reszelék

140

971

gramm

kcal

porcukor

420

1630

gramm

kcal

tojásfehérje

8

135

darab

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

vaj

300

2202

gramm

kcal

vaníliacukor

1

73

darab

kcal

víz

8

266

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

200

96

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

1.5

11

evőkanál

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tojásfehérje 8 darab  porcukor 320 gramm  víz 8 evőkanál  kókusz reszelék 140 gramm  darás liszt 8 evőkanál

A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot készítünk. A habhoz hozzáadjuk a vizet, kókuszreszeléket és a lisztet.

A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot...

2. 

A tésztát egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent sütő lapra öntjük.Elő melegített sütőben kb 10-15 percig sütjük.

A tésztát egy lisztel meghintet és zsiradékkal...

3. 

A tésztát kiborítjuk egy porcukorral meghintet lapra hogy ne ragadjon le.

A tésztát kiborítjuk egy porcukorral meghintet...

4. A krém elkészítése

kukoricakeményítő 2 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tojássárgája 3 darab  vaníliacukor 1 darab  kakaó 3 evőkanál  vaj 200 gramm

Két kanál vanília pudingport (maizéna) összekeverjük a tejjel, tojássárgájával,vanília cukorral és lassan sűrűre főzzük. Ezután a vajat a porcukrot és a kakaót habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. amelyet lassan adagolunk, hogy a krém sima maradjon.

Két kanál vanília pudingport (maizéna)...

5. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a kihűlt piskóta tésztán.

A krémet egyenletesen szétkenjük a kihűlt...

6. A máz elkészítése

vaj 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1.5 evőkanál  porcukor 100 gramm  kukoricakeményítő 1 evőkanál  kakaó 3 evőkanál

A lábasba tejet, vajat, porcukrot, kakaót, vaníliás pudingport teszünk és közepes lángon főzzük amíg sűrű lesz. A csokoládé mázat egy percig hűlni hagyjuk majd rá kenjük a sütemény tetejére.

A lábasba tejet, vajat, porcukrot, kakaót,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés