szakacsreceptek.hu

Kókuszos szeletek

    

Egyszerű sütemény fantasztikus krémmel.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
darás liszt8evőkanál
kakaó6evőkanál
kukoricakeményítő3evőkanál
kókusz reszelék140gramm
porcukor420gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája3darab
vaj300gramm
vaníliacukor1darab
víz8evőkanál
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
zsírszegény tej 1,5%1.5evőkanál

1. A tészta elkészítése

tojásfehérje 8 darab  porcukor 320 gramm  víz 8 evőkanál  kókusz reszelék 140 gramm  darás liszt 8 evőkanál

A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot készítünk. A habhoz hozzáadjuk a vizet, kókuszreszeléket és a lisztet.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent sütő lapra öntjük.Elő melegített sütőben kb 10-15 percig sütjük.

3. 

A tésztát kiborítjuk egy porcukorral meghintet lapra hogy ne ragadjon le.

4. A krém elkészítése

kukoricakeményítő 2 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tojássárgája 3 darab  vaníliacukor 1 darab  kakaó 3 evőkanál  vaj 200 gramm

Két kanál vanília pudingport (maizéna) összekeverjük a tejjel, tojássárgájával,vanília cukorral és lassan sűrűre főzzük. Ezután a vajat a porcukrot és a kakaót habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. amelyet lassan adagolunk, hogy a krém sima maradjon.

A krém elkészítése

5. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a kihűlt piskóta tésztán.

6. A máz elkészítése

vaj 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1.5 evőkanál  porcukor 100 gramm  kukoricakeményítő 1 evőkanál  kakaó 3 evőkanál

A lábasba tejet, vajat, porcukrot, kakaót, vaníliás pudingport teszünk és közepes lángon főzzük amíg sűrű lesz. A csokoládé mázat egy percig hűlni hagyjuk majd rá kenjük a sütemény tetejére.

A máz elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés