Zsiráf tekercs
Különleges krémes tekercs, amelynek elkészítése első látásra bonyolultnak tűnik, a valóságban viszont nagyon egyszerű. Csak követni kell a recept fotóit is.
recept,recept fotó,tojássárgája,tojássárgája,Roládok,Sütemények
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt 00 Extra | 100 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 7 | darab | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1.
A zsiráf mintát egy papírra kirajzoljuk a tepsi méretéhez igazolódva vagy egyszerűen kinyomtatjuk az internetről. Az interneten megtalálhatjuk a "zsiráf minta" vagy a " giraffe vector pattern" alatt.
5.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
6.
A cukrászzsákot egy magasabb pohárba állítjuk és megtöltjük 3 leveses kanál tésztával.
7.
Az elkészített zsiráf mintát a tepsibe helyezzük és a rá tesszük a sütő papírt. A cukrászzsákon egy pici lyukat vágunk és a tésztát a minta fehér részeire nyomjuk ki.
8.
Az így elkészített tekercs alapot betesszük 2 percre a sütőbe180° C.
9.
kakaó 2 evőkanál
Miután kivettük a sütőből, kihúzzuk a papír mintát a megsült tekercs alap alól. A tésztához kakaót keverünk és egyenletesen ráöntjük a világos tésztára.
10.
8 percig 180°C fokon sütjük.
11.
A tésztát mindjárt miután megsült a sütőpapírral együtt feltekerjük egy nedves konyhai törlőbe. Miután a tészta kihűlt, kihúzzuk a sütőpapírt.
12.
tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 120 gramm
Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat cukorral a gőz felet felverjük, kb 8-10 percig, amíg a krém besűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
14.
A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel, megtöltsük gyümölcsökkel ( eper,banán, stb.) és visszatekerjük.
Jó étvágyat!