szakacsreceptek.hu

Zsiráf tekercs

Zsiráf tekercs

    

Különleges krémes tekercs, amelynek elkészítése első látásra bonyolultnak tűnik, a valóságban viszont nagyon egyszerű. Csak követni kell a recept fotóit is.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Roládok  Sütemények  

 

 
 
finomliszt 00 Extra100gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor120gramm
porcukor80gramm
tojásfehérje5darab
tojássárgája7darab
tyúk tojás3darab
vaj200gramm

1. 

A zsiráf mintát egy papírra kirajzoljuk a tepsi méretéhez igazolódva vagy egyszerűen kinyomtatjuk az internetről. Az interneten megtalálhatjuk a "zsiráf minta" vagy a " giraffe vector pattern" alatt.

2. 

tojássárgája 5 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük.

3. 

finomliszt 00 Extra 100 gramm

A kikevert sárgákhoz hozzáadjuk a lisztet.

4. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

6. 

A cukrászzsákot egy magasabb pohárba állítjuk és megtöltjük 3 leveses kanál tésztával.

7. 

Az elkészített zsiráf mintát a tepsibe helyezzük és a rá tesszük a sütő papírt. A cukrászzsákon egy pici lyukat vágunk és a tésztát a minta fehér részeire nyomjuk ki.

8. 

Az így elkészített tekercs alapot betesszük 2 percre a sütőbe180° C.

9. 

kakaó 2 evőkanál

Miután kivettük a sütőből, kihúzzuk a papír mintát a megsült tekercs alap alól. A tésztához kakaót keverünk és egyenletesen ráöntjük a világos tésztára.

10. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

11. 

A tésztát mindjárt miután megsült a sütőpapírral együtt feltekerjük egy nedves konyhai törlőbe. Miután a tészta kihűlt, kihúzzuk a sütőpapírt.

12. 

tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 120 gramm

Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat cukorral a gőz felet felverjük, kb 8-10 percig, amíg a krém besűrűsödik. Hűlni hagyjuk.

13. 

vaj 200 gramm

A kihűlt krémhez hozzá keverjük a vajat.

14. 

A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel, megtöltsük gyümölcsökkel ( eper,banán, stb.) és visszatekerjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés