RECEPTEK

Zsiráf tekercs

Zsiráf tekercs

Különleges krémes tekercs, amelynek elkészítése első látásra bonyolultnak tűnik, a valóságban viszont nagyon egyszerű. Csak követni kell a recept fotóit is.

recept,recept fotó,tojássárgája,tojássárgája,Roládok,Sütemények

Roládok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Roládok  Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt 00 Extra100gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor120gramm
porcukor80gramm
tojásfehérje5darab
tojássárgája7darab
tyúk tojás3darab
vaj200gramm

 

Recept

1. 

A zsiráf mintát egy papírra kirajzoljuk a tepsi méretéhez igazolódva vagy egyszerűen kinyomtatjuk az internetről. Az interneten megtalálhatjuk a "zsiráf minta" vagy a " giraffe vector pattern" alatt.

2. 

tojássárgája 5 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük.

3. 

finomliszt 00 Extra 100 gramm

A kikevert sárgákhoz hozzáadjuk a lisztet.

4. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

6. 

A cukrászzsákot egy magasabb pohárba állítjuk és megtöltjük 3 leveses kanál tésztával.

7. 

Az elkészített zsiráf mintát a tepsibe helyezzük és a rá tesszük a sütő papírt. A cukrászzsákon egy pici lyukat vágunk és a tésztát a minta fehér részeire nyomjuk ki.

8. 

Az így elkészített tekercs alapot betesszük 2 percre a sütőbe180° C.

9. 

kakaó 2 evőkanál

Miután kivettük a sütőből, kihúzzuk a papír mintát a megsült tekercs alap alól. A tésztához kakaót keverünk és egyenletesen ráöntjük a világos tésztára.

10. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

11. 

A tésztát mindjárt miután megsült a sütőpapírral együtt feltekerjük egy nedves konyhai törlőbe. Miután a tészta kihűlt, kihúzzuk a sütőpapírt.

12. 

tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 120 gramm

Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat cukorral a gőz felet felverjük, kb 8-10 percig, amíg a krém besűrűsödik. Hűlni hagyjuk.

13. 

vaj 200 gramm

A kihűlt krémhez hozzá keverjük a vajat.

14. 

A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel, megtöltsük gyümölcsökkel ( eper,banán, stb.) és visszatekerjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit