Kávés rudacskák
Lágy kávés krém rudacskák- fehér tésztában és csokoládéban. Annyira finomak hogy egyszerűen nem lehet nekik ellenállni.
recept,recept fotó,vaj,fekete kávé,főzőcsokoládé,Roládok,Karácsony
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 40 | milliliter | |
dió, darált | 100 | gramm | |
fekete kávé | 100 | milliliter | |
finomliszt | 140 | gramm | |
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
vaj | 440 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
tojásfehérje 8 darab • kristálycukor 200 gramm
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadjuk a cukrot.
3.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40cm) öntjük a tésztát.
4.
10 percig 180°C fokon sütjük.
5.
A sütést követően lágy puha tésztát kapunk, amelyet még melegen elválasztunk a sütőpapírtól és hosszában 3 csíkra vágjuk.
7.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • fekete kávé 100 milliliter
....majd hozzáadjuk a tejet és a kávét. Ha sűrű lesz, le vesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük.
9.
brandy 40 milliliter
A tojássárgáját cukorral össze keverjük és hozzáadjuk a kávés krémhez. Egy kevés brandyt adunk hozzá és alaposan összekeverjük.
10.
A krémet rákenjük a tészták két harmadára és összetekerjük.
11.
A rudacskákat hűvös helyre helyezzük...
12.
...ezt követően kisebb rudacskákra szeleteljük.
13.
főzőcsokoládé 200 gramm • vaj 150 gramm
A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat, majd belemártogatjuk a a rudacskák mindkét végét...
14.
...és egy rácsra helyezve kihűlni hagyjuk.
Jó étvágyat!