szakacsreceptek.hu

Kávés rudacskák

    

Lágy kávés krém rudacskák- fehér tésztában és csokoládéban. Annyira finomak hogy egyszerűen nem lehet nekik ellenállni.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
brandy40milliliter
dió, darált100gramm
fekete kávé100milliliter
finomliszt140gramm
főzőcsokoládé200gramm
kristálycukor200gramm
porcukor150gramm
tojásfehérje8darab
vaj440gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. 

tojásfehérje 8 darab  kristálycukor 200 gramm

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadjuk a cukrot.

2. 

finomliszt 100 gramm  dió, darált 100 gramm

Ezután hozzákeverjük a lisztet és az őrölt diót.

3. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40cm) öntjük a tésztát.

4. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

A sütést követően lágy puha tésztát kapunk, amelyet még melegen elválasztunk a sütőpapírtól és hosszában 3 csíkra vágjuk.

6. 

vaj 40 gramm  finomliszt 40 gramm

A lisztet a vajjal fel olvasztjuk....

7. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  fekete kávé 100 milliliter

....majd hozzáadjuk a tejet és a kávét. Ha sűrű lesz, le vesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük.

8. 

vaj 250 gramm  porcukor 150 gramm

A vajat és a cukrot kikeverjük.

9. 

brandy 40 milliliter

A tojássárgáját cukorral össze keverjük és hozzáadjuk a kávés krémhez. Egy kevés brandyt adunk hozzá és alaposan összekeverjük.

10. 

A krémet rákenjük a tészták két harmadára és összetekerjük.

11. 

A rudacskákat hűvös helyre helyezzük...

12. 

...ezt követően kisebb rudacskákra szeleteljük.

13. 

főzőcsokoládé 200 gramm  vaj 150 gramm

A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat, majd belemártogatjuk a a rudacskák mindkét végét...

14. 

...és egy rácsra helyezve kihűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés