szakacsreceptek.hu

Kávés rudacskák

Lágy kávés krém rudacskák- fehér tésztában és csokoládéban. Annyira finomak hogy egyszerűen nem lehet nekik ellenállni.

 

Adag: 24

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Brandy40milliliter
Dió, darált100gramm
Fekete kávé100milliliter
Finomliszt140gramm
Főzőcsokoládé200gramm
Kristálycukor200gramm
Porcukor150gramm
Tojásfehérje8darab
Vaj440gramm
Zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. 

tojásfehérje 8 db  kristálycukor 200 g

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadjuk a cukrot.

2. 

finomliszt 100 g  dió, darált 100 g

Ezután hozzákeverjük a lisztet és az őrölt diót.

3. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40cm) öntjük a tésztát.

4. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

A sütést követően lágy puha tésztát kapunk, amelyet még melegen elválasztunk a sütőpapírtól és hosszában 3 csíkra vágjuk.

6. 

vaj 40 g  finomliszt 40 g

A lisztet a vajjal fel olvasztjuk....

7. 

zsírszegény tej 1,5% 100 ml  fekete kávé 100 ml

....majd hozzáadjuk a tejet és a kávét. Ha sűrű lesz, le vesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk, időnként megkeverjük.

8. 

vaj 250 g  porcukor 150 g

A vajat és a cukrot kikeverjük.

9. 

brandy 40 ml

A tojássárgáját cukorral össze keverjük és hozzáadjuk a kávés krémhez. Egy kevés brandyt adunk hozzá és alaposan összekeverjük.

10. 

A krémet rákenjük a tészták két harmadára és összetekerjük.

11. 

A rudacskákat hűvös helyre helyezzük...

12. 

...ezt követően kisebb rudacskákra szeleteljük.

13. 

főzőcsokoládé 200 g  vaj 150 g

A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat, majd belemártogatjuk a a rudacskák mindkét végét...

14. 

...és egy rácsra helyezve kihűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés