Sütés nélküli kókuszos rolád

Egyszerű édes finomság ünnepi alkalmakra.
recept,recept fotó,kakaós háztartási keksz,piskóta,rum,Roládok,,Sütés nélküli,Karácsony
Roládok
kategóriak
Roládok › Sütés nélküli › Karácsony › Karácsonyi sütemények › Sütés nélküli roládok › Karácsonyi sütés nélküli desszertek ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 2 29 | teáskanál kcal | |
kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
kakaós háztartási keksz | 150 705 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 100 693 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
piskóta | 250 993 | gramm kcal | |
porcukor | 180 699 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
kakaós háztartási keksz 150 gramm • piskóta 250 gramm • fekete kávé- instant 2 teáskanál • víz 200 milliliter
A kekszeket apróra daráljuk. Mély tálba szórjuk, majd piskótákat is ledaráljuk. 200ml kávét lefőzünk, és hűlni hagyjuk.

2.
vaj 150 gramm • kókusz reszelék 100 gramm
Másik tálkába vajat darabolunk, és puhulni hagyjuk. Közben a kókuszreszelék felét kávédarálón ledaráljuk. Vigyázat, ne daráljuk sokáig, hogy ne olajosodjon.

3. A tészta elkészítése
porcukor 80 gramm • kakaó 20 gramm • rum 2 evőkanál
A darált kekszhez cukrot, kakaót, rumot, és a kihűlt kávét adunk. Jól megkeverjük.

4.
Hozzászórjuk az elkészített darált piskótát, és keményebb tésztát dolgozunk ki.

5. Kókuszos töltelék
porcukor 100 gramm
Vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kókuszreszeléket. Jól megkeverjük.

6. Rolád készítése
A tésztát szilikon alátéten, esetleg kisebb konyhai lapon cukorral meghintve kb 30x40cm-re és 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. A széleit gyúrófa segítségével elegyenesítjük.

7.
A kinyújtott tésztára kókuszt szórunk, és gyúrófa segítségével óvatosan beledolgozzuk.

8.
A tésztára alufóliát teszünk (két rétegben).

9.
A szilikon alátétet behajtjuk a hosszabb oldala mentén az alufóliára.

10.
A tésztát az alufóliával és alátettel megfordítjuk.

11.
Ezután egyszerűen kihúzzuk az alátétet. Ha nem szilikon alátétet használunk, akkor ajánlatos a tészta fordításához segítséget hívni.

12.
A tésztára egyenletesen rákenjük a tölteléket.

13.
Az alufólia segítségével a tekercset jó szorosan betekerjük.

14.
Becsomagoljuk az alufóliába, és néhány órára hűtőbe helyezzük.

15.
A lehűlt roládot kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!