Sütés nélküli kókuszos rolád
Egyszerű édes finomság ünnepi alkalmakra.
recept,recept fotó,kakaós háztartási keksz,piskóta,rum,Roládok,,Sütés nélküli,Karácsony
Roládok
kategóriak
Roládok Sütés nélküli Karácsony Sütés nélküli roládok Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 2 | teáskanál | |
kakaó | 20 | gramm | |
kakaós háztartási keksz | 150 | gramm | |
kókusz reszelék | 100 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
piskóta | 250 | gramm | |
porcukor | 180 | gramm | |
porcukor | - | ||
rum | 2 | evőkanál | |
vaj | 150 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
kakaós háztartási keksz 150 gramm • piskóta 250 gramm • fekete kávé- instant 2 teáskanál • víz 200 milliliter
A kekszeket apróra daráljuk. Mély tálba szórjuk, majd piskótákat is ledaráljuk. 200ml kávét lefőzünk, és hűlni hagyjuk.
2.
vaj 150 gramm • kókusz reszelék 100 gramm
Másik tálkába vajat darabolunk, és puhulni hagyjuk. Közben a kókuszreszelék felét kávédarálón ledaráljuk. Vigyázat, ne daráljuk sokáig, hogy ne olajosodjon.
3. A tészta elkészítése
porcukor 80 gramm • kakaó 20 gramm • rum 2 evőkanál
A darált kekszhez cukrot, kakaót, rumot, és a kihűlt kávét adunk. Jól megkeverjük.
4.
Hozzászórjuk az elkészített darált piskótát, és keményebb tésztát dolgozunk ki.
5. Kókuszos töltelék
porcukor 100 gramm
Vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kókuszreszeléket. Jól megkeverjük.
6. Rolád készítése
A tésztát szilikon alátéten, esetleg kisebb konyhai lapon cukorral meghintve kb 30x40cm-re és 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. A széleit gyúrófa segítségével elegyenesítjük.
7.
A kinyújtott tésztára kókuszt szórunk, és gyúrófa segítségével óvatosan beledolgozzuk.
8.
A tésztára alufóliát teszünk (két rétegben).
9.
A szilikon alátétet behajtjuk a hosszabb oldala mentén az alufóliára.
10.
A tésztát az alufóliával és alátettel megfordítjuk.
11.
Ezután egyszerűen kihúzzuk az alátétet. Ha nem szilikon alátétet használunk, akkor ajánlatos a tészta fordításához segítséget hívni.
12.
A tésztára egyenletesen rákenjük a tölteléket.
13.
Az alufólia segítségével a tekercset jó szorosan betekerjük.
14.
Becsomagoljuk az alufóliába, és néhány órára hűtőbe helyezzük.
15.
A lehűlt roládot kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!