Kekszből készült karácsonyi golyók
![Kekszből készült karácsonyi golyók](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001797/img_hu_4x3/kekszbol-keszult-karacsonyi-golyok_00180.jpg)
Sütés nélküli édesség, vaj nélkül.
recept,recept fotó,teljes kiörlésű vajas keksz,dió,rum,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli
Édességek
kategóriak
Édességek Karácsony Sütés nélküli Karácsonyi sütés nélküli desszertek Karácsonyi sütemények Szezon - Dió
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 50 | gramm | |
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
kakaó | 25 | gramm | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
rum | 20 | milliliter | |
teljes kiörlésű vajas keksz | 150 | gramm | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
víz | 30 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7504.jpg)
2.
kristálycukor 120 gramm • víz 30 milliliter • kakaó 25 gramm • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
Egy lábasba cukrot, kakaót és fahéjat szórunk, hozzáadjuk a vizet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7498.jpg)
3.
Főzzük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7507.jpg)
4.
...és a forró masszát hozzáöntjük a tojásfehérje habhoz.Még 15 percig a gőzfürdő felet kevergetjük. Egy sűrű ragadós folyadékot kapunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7510.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7515.jpg)
6.
rum 20 milliliter
A kakaós masszát le vesszük a gőzfürdőből és hozzáadjuk a rumot és az elkészített keksz felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7519.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7521.jpg)
8.
Majd belekeverjük a keksz másik felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7523.jpg)
9.
A masszából kik golyókat formálunk ( a massza ragad, ezért a tenyerünket időnként vízbe mártjuk).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7531.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7532.jpg)
11.
Papírkosárkákba helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7534.jpg)
12.
Hagyjuk megkeményedni és hűvösön tároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001797/small/IMG_7536.jpg)
Jó étvágyat!