szakacsreceptek.hu

Gesztenyés rolád

Gesztenyés rolád

    

Nem sütött rolád főzött párizsi töltelékkel. Az alkohol tartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

1. Krém

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 80 gramm  kakaó 30 gramm

Gőzfürdőben tojást cukorral és kakaóval verünk fel. Hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.

Krém

2. 

vaj 200 gramm  porcukor 20 gramm

A vajat hagyjuk megpuhulni és cukorral kikeverjük.

3. 

A vajat hozzáadjuk a krémhez, és elektromos habverővel felverjük.

4. Gesztenyés tészta

dió 100 gramm  vaj 100 gramm

A diót ledaráljuk és a vajjal összekeverjük.

Gesztenyés tészta

5. 

rum 100 milliliter

Hozzákeverjük a rumot.

6. 

gesztenyepüré, fagyasztott 750 gramm

Hozzáadjuk a gesztenyepürét.

7. Rolád

A tepsit duplán alufóliával béleljük, melyre ráhelyezzük a gesztenyés tésztát.

Rolád

8. 

A tésztára kenjük a párizsi krémet.

9. 

Az alufóliát a tésztával egy gyúrólapra helyezzük, és az alufólia segítségével rolád formába tekerjük.

10. 

A rolád alá egy keményebb lapot csúsztatunk, és 24 órára a hűtőbe helyezzük.

11. 

A lehűlt roládról eltávolítjuk az alufóliát. 0,5-1cm-s szeleteket vágunk belőle. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

dió100gramm
gesztenyepüré, fagyasztott750gramm
kakaó30gramm
kristálycukor80gramm
porcukor20gramm
rum100milliliter
tyúk tojás2darab
vaj300gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés