szakacsreceptek.hu

Gesztenyés rolád

Nem sütött rolád főzött párizsi töltelékkel. Az alkohol tartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió100gramm
Gesztenyepüré, fagyasztott750gramm
Kakaó30gramm
Kristálycukor80gramm
Porcukor20gramm
Rum100milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj300gramm

1. Párizsi krém

tyúk tojás 2 db  kristálycukor 80 g  kakaó 30 g

Gőzfürdőben tojást cukorral és kakaóval verünk fel. Hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.

Párizsi krém

2. 

vaj 200 g  porcukor 20 g

A vajat hagyjuk megpuhulni és cukorral kikeverjük.

3. 

A vajat hozzáadjuk a krémhez, és elektromos habverővel felverjük.

4. Gesztenyés tészta

dió 100 g  vaj 100 g

A diót ledaráljuk és a vajjal összekeverjük.

Gesztenyés tészta

5. 

rum 100 ml

Hozzákeverjük a rumot.

6. 

gesztenyepüré, fagyasztott 750 g

Hozzáadjuk a gesztenyepürét.

7. Rolád

A tepsit duplán alufóliával béleljük, melyre ráhelyezzük a gesztenyés tésztát.

Rolád

8. 

A tésztára kenjük a párizsi krémet.

9. 

Az alufóliát a tésztával egy gyúrólapra helyezzük, és az alufólia segítségével rolád formába tekerjük.

10. 

A rolád alá egy keményebb lapot csúsztatunk, és 24 órára a hűtőbe helyezzük.

11. 

A lehűlt roládról eltávolítjuk az alufóliát. 0,5-1cm-s szeleteket vágunk belőle. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés