szakacsreceptek.hu

Gesztenyés rolád

     

Nem sütött rolád főzött párizsi töltelékkel. Az alkohol tartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Dió100gramm
Gesztenyepüré, fagyasztott750gramm
Kakaó30gramm
Kristálycukor80gramm
Porcukor20gramm
Rum100milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj300gramm

1. Párizsi krém

tyúk tojás 2 db  kristálycukor 80 g  kakaó 30 g

Gőzfürdőben tojást cukorral és kakaóval verünk fel. Hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.

Párizsi krém

2. 

vaj 200 g  porcukor 20 g

A vajat hagyjuk megpuhulni és cukorral kikeverjük.

3. 

A vajat hozzáadjuk a krémhez, és elektromos habverővel felverjük.

4. Gesztenyés tészta

dió 100 g  vaj 100 g

A diót ledaráljuk és a vajjal összekeverjük.

Gesztenyés tészta

5. 

rum 100 ml

Hozzákeverjük a rumot.

6. 

gesztenyepüré, fagyasztott 750 g

Hozzáadjuk a gesztenyepürét.

7. Rolád

A tepsit duplán alufóliával béleljük, melyre ráhelyezzük a gesztenyés tésztát.

Rolád

8. 

A tésztára kenjük a párizsi krémet.

9. 

Az alufóliát a tésztával egy gyúrólapra helyezzük, és az alufólia segítségével rolád formába tekerjük.

10. 

A rolád alá egy keményebb lapot csúsztatunk, és 24 órára a hűtőbe helyezzük.

11. 

A lehűlt roládról eltávolítjuk az alufóliát. 0,5-1cm-s szeleteket vágunk belőle. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés