szakacsreceptek.hu

Raw banános kókuszos tortácska

     

Lágy krémes torta vaj, cukor és liszt nélkül készítve. Tele van vitaminnal.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Avokádó200gramm
Banán500gramm
Dió75gramm
Kakaó2teáskanál
Kókusz olaj40gramm
Kókusz reszelék160gramm
Mazsola125gramm
Víz75milliliter

1. Piskóta

mazsola 125 g  víz 75 ml

A mazsolát megmossuk, felöntjük vízzel, és egy fél órát állni hagyjuk.

Piskóta

2. 

dió 75 g

A diót apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

3. 

A mazsolát a vízzel együtt pépesítjük,...

4. 

... hozzáadjuk a diót...

5. 

kókusz reszelék 60 g

...kókuszreszeléket...

6. 

kókusz olaj 20 g

... és a kókuszolajat.

7. 

kakaó 2 TK

A formát (kb 18cm-eset) sütőpapírral béleljük. A massza 2/3-át a forma aljára nyomkodjuk. A fennmaradó harmadba kakaót keverünk, és a sütőpapírra kenjük kb 0,5cm vastagan, majd hűtőbe rakjuk.

8. Banános-kókuszos krém

banán 500 g  avokádó 200 g  kókusz olaj 20 g

A banánt megpucoljuk, és belerakjuk egy tálba, hozzáadunk felvágott avokádót és kókusz olajat, majd pépesítjük.

Banános-kókuszos krém

9. 

kókusz reszelék 100 g

Hozzáadunk kókuszreszeléket.

10. 

A masszát a piskóta tetejére rakjuk, és elegyengetjük. Újra a hűtőbe tesszük (legalább egy órára).

11. 

Egy kés segítségével a tortát áthelyezzük egy tálcára.

12. Díszítés

A kakaós masszából formákat vágunk ki. Húsvétra nyulacskákat, karácsonyra karácsonyfát :)

Díszítés

13. 

A kivágott formákat egy kés segítségével ráhelyezzük a tortára. A tortát felszeleteljük, és a hűtőben tároljuk.

14. 

Alapos lehűtés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés