Raw banános kókuszos tortácska
Lágy krémes torta vaj, cukor és liszt nélkül készítve. Tele van vitaminnal.
recept,recept fotó,dió,kókusz reszelék,kókusz reszelék,banán,avokádó,Torták,Nyers ételek - raw food,Húsvéti receptek,Gluténmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Torták
kategóriak
Torták Nyers ételek - raw food Húsvéti receptek Gluténmentes Vegán receptek Vegetáriánus receptek Laktózmentes Szezon - Dió
Hozzávalók
Hozzávalók
avokádó | 200 | gramm | |
banán | 350 | gramm | |
dió | 75 | gramm | |
kakaó | 2 | teáskanál | |
kókusz olaj | 40 | gramm | |
kókusz reszelék | 160 | gramm | |
mazsola | 125 | gramm | |
víz | 75 | milliliter |
Recept
1. Piskóta
mazsola 125 gramm • víz 75 milliliter
A mazsolát megmossuk, felöntjük vízzel, és egy fél órát állni hagyjuk.


3.
A mazsolát a vízzel együtt pépesítjük,...

4.
... hozzáadjuk a diót...



7.
kakaó 2 teáskanál
A formát (kb 18cm-eset) sütőpapírral béleljük. A massza 2/3-át a forma aljára nyomkodjuk. A fennmaradó harmadba kakaót keverünk, és a sütőpapírra kenjük kb 0,5cm vastagan, majd hűtőbe rakjuk.

8. Banános-kókuszos krém
banán 350 gramm • avokádó 200 gramm • kókusz olaj 20 gramm
A banánt megpucoljuk, és belerakjuk egy tálba, hozzáadunk felvágott avokádót és kókusz olajat, majd pépesítjük.


10.
A masszát a piskóta tetejére rakjuk, és elegyengetjük. Újra a hűtőbe tesszük (legalább egy órára).

11.
Egy kés segítségével a tortát áthelyezzük egy tálcára.

12. Díszítés
A kakaós masszából formákat vágunk ki. Húsvétra nyulacskákat, karácsonyra karácsonyfát :)

13.
A kivágott formákat egy kés segítségével ráhelyezzük a tortára. A tortát felszeleteljük, és a hűtőben tároljuk.

14.
Alapos lehűtés után tálaljuk.

Jó étvágyat!