Sütés nélküli karamellás krémes.

Lágy sütés nélküli karamellás sütemény amely biztosan fog ízleni az édesség kedvelőinek.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
229 g
Adag energiatartalma
650 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
habfixáló | 20 70 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
porcukor | 3 117 | evőkanál kcal | |
porcukor | 3 59 | teáskanál kcal | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 397 1330 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
vajas száraz keksz | 500 2450 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 100 355 | gramm kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliás puding -por 100 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A tej nagyobb részét egy fazékba öntjük, cukrot szórunk hozzá és felforraljuk. A maradék tejben a puding porokat jól összekeverjük majd hozzáöntjük az egészet a forró tejhez éssűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

3.
Hozzákeverjük a vajat és lágy krémet keverünk ki.

4.
vajas száraz keksz 500 gramm • sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm
Egy torta formát ( 24 cm átmérőjű) kirakunk vajas háztartási keksszel. A karamellás sűr9tett tejet ( Salko) felmelegítjük és leöntjük vele az elkészített kekszeket.

5.
A tetejére megint egy sor kekszet rakunk.

6.
Majd ennek a tetejére egyenletesen rá visszük a pudingot.

7.
Újra egy sok kekszet rakunk rá.

8.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • porcukor 3 teáskanál • habfixáló 20 gramm
A tejszínt cukorral habosra verjük és szépen egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Az egészet ez után a hűtőbe rakjuk néhány órára.

Jó étvágyat!