RECEPTEK

Sütés nélküli karamellás krémes.

Sütés nélküli karamellás krémes.

Lágy sütés nélküli karamellás sütemény amely biztosan fog ízleni az édesség kedvelőinek.

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habfixáló20gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor2evőkanál
porcukor3evőkanál
porcukor3teáskanál
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej397gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1liter
vaj150gramm
vajas száraz keksz500gramm
vaníliás puding -por100gramm

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter  vaníliás puding -por 100 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tej nagyobb részét egy fazékba öntjük, cukrot szórunk hozzá és felforraljuk. A maradék tejben a puding porokat jól összekeverjük majd hozzáöntjük az egészet a forró tejhez éssűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

2. 

vaj 150 gramm  porcukor 3 evőkanál

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

3. 

Hozzákeverjük a vajat és lágy krémet keverünk ki.

4. 

vajas száraz keksz 500 gramm  sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm

Egy torta formát ( 24 cm átmérőjű) kirakunk vajas háztartási keksszel. A karamellás sűr9tett tejet ( Salko) felmelegítjük és leöntjük vele az elkészített kekszeket.

5. 

A tetejére megint egy sor kekszet rakunk.

6. 

Majd ennek a tetejére egyenletesen rá visszük a pudingot.

7. 

Újra egy sok kekszet rakunk rá.

8. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  porcukor 3 teáskanál  habfixáló 20 gramm

A tejszínt cukorral habosra verjük és szépen egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Az egészet ez után a hűtőbe rakjuk néhány órára.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit