Sütés nélküli karamellás krémes.
Lágy sütés nélküli karamellás sütemény amely biztosan fog ízleni az édesség kedvelőinek.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
habfixáló | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 3 | teáskanál | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 397 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaj | 150 | gramm | |
vajas száraz keksz | 500 | gramm | |
vaníliás puding -por | 100 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliás puding -por 100 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A tej nagyobb részét egy fazékba öntjük, cukrot szórunk hozzá és felforraljuk. A maradék tejben a puding porokat jól összekeverjük majd hozzáöntjük az egészet a forró tejhez éssűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

3.
Hozzákeverjük a vajat és lágy krémet keverünk ki.

4.
vajas száraz keksz 500 gramm • sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm
Egy torta formát ( 24 cm átmérőjű) kirakunk vajas háztartási keksszel. A karamellás sűr9tett tejet ( Salko) felmelegítjük és leöntjük vele az elkészített kekszeket.

5.
A tetejére megint egy sor kekszet rakunk.

6.
Majd ennek a tetejére egyenletesen rá visszük a pudingot.

7.
Újra egy sok kekszet rakunk rá.

8.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • porcukor 3 teáskanál • habfixáló 20 gramm
A tejszínt cukorral habosra verjük és szépen egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Az egészet ez után a hűtőbe rakjuk néhány órára.

Jó étvágyat!