Sütés nélküli karamellás krémes.
![Sütés nélküli karamellás krémes.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001868/img_hu_4x3/sutes-nelkuli-karamellas-kremes_00180.jpg)
Lágy sütés nélküli karamellás sütemény amely biztosan fog ízleni az édesség kedvelőinek.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
habfixáló | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 3 | teáskanál | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 397 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaj | 150 | gramm | |
vajas száraz keksz | 500 | gramm | |
vaníliás puding -por | 100 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliás puding -por 100 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A tej nagyobb részét egy fazékba öntjük, cukrot szórunk hozzá és felforraljuk. A maradék tejben a puding porokat jól összekeverjük majd hozzáöntjük az egészet a forró tejhez éssűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.
![A tej nagyobb részét egy fazékba öntjük,...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/uvarime-puding.jpg?mtime=1728739551)
3.
Hozzákeverjük a vajat és lágy krémet keverünk ki.
![Hozzákeverjük a vajat és lágy krémet...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/do-pudingu-pridame-maslo.jpg?mtime=1728739526)
4.
vajas száraz keksz 500 gramm • sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm
Egy torta formát ( 24 cm átmérőjű) kirakunk vajas háztartási keksszel. A karamellás sűr9tett tejet ( Salko) felmelegítjük és leöntjük vele az elkészített kekszeket.
![Egy torta formát ( 24 cm átmérőjű) kirakunk...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/polejeme-rozpustenym-salkom.jpg?mtime=1728739537)
5.
A tetejére megint egy sor kekszet rakunk.
![A tetejére megint egy sor kekszet rakunk....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/zakryjeme-susienkami-2.jpg?mtime=1728739554)
6.
Majd ennek a tetejére egyenletesen rá visszük a pudingot.
![Majd ennek a tetejére egyenletesen rá visszük a...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/pudingova-vrstva.jpg?mtime=1728739547)
7.
Újra egy sok kekszet rakunk rá.
![Újra egy sok kekszet rakunk rá....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/pokryjeme-susienkami.jpg?mtime=1728739534)
8.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • porcukor 3 teáskanál • habfixáló 20 gramm
A tejszínt cukorral habosra verjük és szépen egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Az egészet ez után a hűtőbe rakjuk néhány órára.
![A tejszínt cukorral habosra verjük és szépen...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001868/small/natrieme-slahackou.jpg?mtime=1728739532)
Jó étvágyat!