szakacsreceptek.hu

Sütés nélküli karamellás krémes.

Sütés nélküli karamellás krémes.

    

Lágy sütés nélküli karamellás sütemény amely biztosan fog ízleni az édesség kedvelőinek.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sütemények  

 

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter  vaníliás puding -por 100 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tej nagyobb részét egy fazékba öntjük, cukrot szórunk hozzá és felforraljuk. A maradék tejben a puding porokat jól összekeverjük majd hozzáöntjük az egészet a forró tejhez éssűrű pudingot főzzünk belőle. Hűlni hagyjuk.

2. 

vaj 150 gramm  porcukor 3 evőkanál

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

3. 

Hozzákeverjük a vajat és lágy krémet keverünk ki.

4. 

vajas száraz keksz 500 gramm  sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 397 gramm

Egy torta formát ( 24 cm átmérőjű) kirakunk vajas háztartási keksszel. A karamellás sűr9tett tejet ( Salko) felmelegítjük és leöntjük vele az elkészített kekszeket.

5. 

A tetejére megint egy sor kekszet rakunk.

6. 

Majd ennek a tetejére egyenletesen rá visszük a pudingot.

7. 

Újra egy sok kekszet rakunk rá.

8. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  porcukor 3 teáskanál  habfixáló 20 gramm

A tejszínt cukorral habosra verjük és szépen egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Az egészet ez után a hűtőbe rakjuk néhány órára.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés