szakacsreceptek.hu

Málna szelet

    

Krémes lágy szelet teli málnával, egyszerűen fenséges az íze. Érdemes megkóstolni :)

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt60gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor20gramm
mirelit málna500gramm
málna dzsem200gramm
porcukor220gramm
rétesliszt150gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje10darab
vaj180gramm
vaníliarúd1darab
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

tojásfehérje 10 darab  porcukor 120 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, cukrot adunk hozzá.

2. 

rétesliszt 150 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a lisztet és a sütő port.

3. 

A tésztát sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük ki.

4. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  finomliszt 60 gramm  kristálycukor 20 gramm

Tejből, lisztből és cukorból sűrű masszát főzzünk.

6. 

vaj 180 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral kikeverjük.

7. 

vaníliarúd 1 darab

Vágjuk hosszában ketté a vaníliát. Kaparjuk ki belőle a vaníliavelőt és rakjuk a masszába. Majd a masszát hűlni hagyjuk...

8. 

...és hozzákeverjük a vajhoz.

9. 

málna dzsem 80 gramm

A megsült tészta lapról eltávolítjuk a sütő papírt és megkenjük lekvárral.

10. 

A tetejére rá rakjuk a vaníliás tölteléket. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

11. 

málna dzsem 80 gramm

Majd a kemény töltelék tetejére újra lekvárt kenünk.

12. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter

A tejszínt felverjük és a tejszínhabot rá rakjuk a tetejére.Egy órára hűtőbe rakjuk és tálalhatjuk.

13. 

mirelit málna 500 gramm  málna dzsem 40 gramm

A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és lekvárral összeturmixoljuk.

14. 

A sütemény szeleteljük és a málnás öntettel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés