Gesztenyés sütik
![Gesztenyés sütik](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001310/img_hu_4x3/gesztenyes-sutik_00180.jpg)
Ropogós sütik gesztenye krémmel töltve tejszínhabbal és étcsokoládéval díszítve....mi kell ettől több :) ...nyami nyami.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),gesztenyepüré, fagyasztott,csokoládé 85%,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | - | ||
gesztenyepüré, fagyasztott | 125 | gramm | |
habfixáló | 8 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 15 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 140 | gramm | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm | |
víz | 190 | milliliter |
Recept
1. Gesztenye krém
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • kristálycukor 15 gramm • vaníliás puding -por 20 gramm
Tejből, cukorból, puding porból sűrű pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7673.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7676.jpg)
4.
...és a pudingot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7681.jpg)
5. A süti tésztája
víz 190 milliliter • vaj 40 gramm • só
Vizet, vajat, egy csipetnyi sót egy fazékban felmelegítünk amíg a vaj elolvad.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7740.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7743.jpg)
7.
Egy kicsit még melegítjük és a tésztát 3 percen keresztül kevergetjük. Hűlni hagyjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7745.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7747.jpg)
9.
A tésztát egy cukrászzsákba rakjuk. Sütőpapírra 10 karikát rajzolunk ( 8 cm átmérőjűt ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7753.jpg)
10.
A papíron lévő karikákat töltelékkel megtöltjük nem egészen a szélekig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7754.jpg)
11.
200°C 15 percig sütjük majd csökkentjük a hőfokot 180 °C és még 10 percig sütjük. A sütőt ne nyitogatjuk közben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7756.jpg)
12.
A forró sütiket szétvágjuk és vissza rakjuk a sütőbe ahol még további 10 -15 percig hagyjuk szárítani.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7759.jpg)
13.
Az alsó kihűlt tésztákat megtöltjük a gesztenye krémmel...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7761.jpg)
14.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 8 gramm
...és az elkészített tejszínhabbal. Betakarjuk a tészta másik felével.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7763.jpg)
15.
A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalás előtt egy órára a hűtőbe rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7765.jpg)
16.
Csak egy porció, na hihihi :)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001310/small/IMG_7766.jpg)
Jó étvágyat!