szakacsreceptek.hu

Gesztenyés sütik

    

Ropogós sütik gesztenye krémmel töltve tejszínhabbal és étcsokoládéval díszítve....mi kell ettől több :) ...nyami nyami.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Gesztenye krém

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  kristálycukor 15 gramm  vaníliás puding -por 20 gramm

Tejből, cukorból, puding porból sűrű pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.

Gesztenye krém

2. 

vaj 100 gramm  porcukor 50 gramm

A vajat cukorral habosra keverjük ki.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm

Belekeverjük a gesztenyepürét...

4. 

...és a pudingot.

5. A süti tésztája

víz 190 milliliter  vaj 40 gramm 

Vizet, vajat, egy csipetnyi sót egy fazékban felmelegítünk amíg a vaj elolvad.

A süti tésztája

6. 

rétesliszt 120 gramm

Lisztet szórunk hozzá és jól összekeverjük.

7. 

Egy kicsit még melegítjük és a tésztát 3 percen keresztül kevergetjük. Hűlni hagyjuk,

8. 

tyúk tojás 3 darab

A kihűlt tésztához hozzáadjuk a tojásokat.

9. 

A tésztát egy cukrászzsákba rakjuk. Sütőpapírra 10 karikát rajzolunk ( 8 cm átmérőjűt ).

10. 

A papíron lévő karikákat töltelékkel megtöltjük nem egészen a szélekig.

11. 

200°C 15 percig sütjük majd csökkentjük a hőfokot 180 °C és még 10 percig sütjük. A sütőt ne nyitogatjuk közben.

12. 

A forró sütiket szétvágjuk és vissza rakjuk a sütőbe ahol még további 10 -15 percig hagyjuk szárítani.

13. 

Az alsó kihűlt tésztákat megtöltjük a gesztenye krémmel...

14. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 8 gramm

...és az elkészített tejszínhabbal. Betakarjuk a tészta másik felével.

15. 

csokoládé 85%

A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalás előtt egy órára a hűtőbe rakjuk.

16. 

Csak egy porció, na hihihi :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés