Cseresznyés sütemény

Krémes kis sütike friss cseresznyéből.
recept,recept fotó,cseresznye,habtejszín (30-33%),Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 300 195 | gramm kcal | |
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
habfixáló | 1 ?? | csomag kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kakaó | 3 46 | teáskanál kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
porcukor | 2 78 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta és a cseresznye elkészítése
cseresznye 300 gramm • tyúk tojás 5 darab • rétesliszt 60 gramm • sütőpor 1 teáskanál • porcukor 80 gramm
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A fehérjéből kemény habot készítünk. A lisztet a sütőporral összekeverjük.Hozzáadjuk az elkészített lisztet és a fehérje habot.


3.
A kakaós tésztát egy nagyobb sütő formába helyezzük. A formát szükség szerint kizsírozzuk és lisztel meghintjük. A receptben szilikon formát használunk és azt nem kell kizsírozni és lisztel meghinteni sem.

4.
A sötét tészta köré a világos tésztát öntjük. mindkét tésztára rárakjuk az elkészített cseresznyét.

5.
Előmelegített sütőben 180°C 15 percig sütjük. A kész piskótát hűlni hagyjuk.

6. Túrós- tejszínes töltelék
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 csomag • túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 2 evőkanál
A tejszín felverjük, a túrót cukorral kikeverünk és belekeverjük a tejszínhabot is.

7.
kakaó 2 teáskanál
A töltelék egy részét rá visszük a tészta közepére. A maradék töltelékbe kakaóport keverünk...

8.
...és ezt a sötét tölteléket a fehér töltelék köré rakjuk.


10.
A süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk és ezután szeletelhetjük fel.

Jó étvágyat!