Cseresznyés sütemény
![Cseresznyés sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000982/img_hu_4x3/cseresznyes-sutemeny_00180.jpg)
Krémes kis sütike friss cseresznyéből.
recept,recept fotó,cseresznye,habtejszín (30-33%),Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 300 | gramm | |
csokoládé | - | ||
habfixáló | 1 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 3 | teáskanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm |
Recept
1. A tészta és a cseresznye elkészítése
cseresznye 300 gramm • tyúk tojás 5 darab • rétesliszt 60 gramm • sütőpor 1 teáskanál • porcukor 80 gramm
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A fehérjéből kemény habot készítünk. A lisztet a sütőporral összekeverjük.Hozzáadjuk az elkészített lisztet és a fehérje habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5429w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5432w.jpg)
3.
A kakaós tésztát egy nagyobb sütő formába helyezzük. A formát szükség szerint kizsírozzuk és lisztel meghintjük. A receptben szilikon formát használunk és azt nem kell kizsírozni és lisztel meghinteni sem.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5433w.jpg)
4.
A sötét tészta köré a világos tésztát öntjük. mindkét tésztára rárakjuk az elkészített cseresznyét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5435w.jpg)
5.
Előmelegített sütőben 180°C 15 percig sütjük. A kész piskótát hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5454w.jpg)
6. Túrós- tejszínes töltelék
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 csomag • túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 2 evőkanál
A tejszín felverjük, a túrót cukorral kikeverünk és belekeverjük a tejszínhabot is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5453w.jpg)
7.
kakaó 2 teáskanál
A töltelék egy részét rá visszük a tészta közepére. A maradék töltelékbe kakaóport keverünk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5455w.jpg)
8.
...és ezt a sötét tölteléket a fehér töltelék köré rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5456w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5460w.jpg)
10.
A süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk és ezután szeletelhetjük fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000982/small/IMG_5469w.jpg)
Jó étvágyat!