Cseresznyés sütemény
Krémes kis sütike friss cseresznyéből.
recept,recept fotó,cseresznye,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 300 | gramm | |
csokoládé | - | ||
habfixáló | 1 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 3 | teáskanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm |
Recept
1. A tészta és a cseresznye elkészítése
cseresznye 300 gramm • tyúk tojás 5 darab • rétesliszt 60 gramm • sütőpor 1 teáskanál • porcukor 80 gramm
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A fehérjéből kemény habot készítünk. A lisztet a sütőporral összekeverjük.Hozzáadjuk az elkészített lisztet és a fehérje habot.
3.
A kakaós tésztát egy nagyobb sütő formába helyezzük. A formát szükség szerint kizsírozzuk és lisztel meghintjük. A receptben szilikon formát használunk és azt nem kell kizsírozni és lisztel meghinteni sem.
4.
A sötét tészta köré a világos tésztát öntjük. mindkét tésztára rárakjuk az elkészített cseresznyét.
5.
Előmelegített sütőben 180°C 15 percig sütjük. A kész piskótát hűlni hagyjuk.
6. Túrós- tejszínes töltelék
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 csomag • túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 2 evőkanál
A tejszín felverjük, a túrót cukorral kikeverünk és belekeverjük a tejszínhabot is.
7.
kakaó 2 teáskanál
A töltelék egy részét rá visszük a tészta közepére. A maradék töltelékbe kakaóport keverünk...
8.
...és ezt a sötét tölteléket a fehér töltelék köré rakjuk.
10.
A süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk és ezután szeletelhetjük fel.
Jó étvágyat!