RECEPTEK

Cseresznyés sütemény

Cseresznyés sütemény

Krémes kis sütike friss cseresznyéből.

recept,recept fotó,cseresznye,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cseresznye300gramm
csokoládé-
habfixáló1csomag
habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó3teáskanál
porcukor80gramm
porcukor2evőkanál
rétesliszt60gramm
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás5darab
túró, sima,lágy250gramm

 

Recept

1. A tészta és a cseresznye elkészítése

cseresznye 300 gramm  tyúk tojás 5 darab  rétesliszt 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál  porcukor 80 gramm

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A fehérjéből kemény habot készítünk. A lisztet a sütőporral összekeverjük.Hozzáadjuk az elkészített lisztet és a fehérje habot.

2. A piskóta sütése

kakaó 1 teáskanál

A tészta 1/3 kakaóport keverünk.

3. 

A kakaós tésztát egy nagyobb sütő formába helyezzük. A formát szükség szerint kizsírozzuk és lisztel meghintjük. A receptben szilikon formát használunk és azt nem kell kizsírozni és lisztel meghinteni sem.

4. 

A sötét tészta köré a világos tésztát öntjük. mindkét tésztára rárakjuk az elkészített cseresznyét.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C 15 percig sütjük. A kész piskótát hűlni hagyjuk.

6. Túrós- tejszínes töltelék

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 1 csomag  túró, sima,lágy 250 gramm  porcukor 2 evőkanál

A tejszín felverjük, a túrót cukorral kikeverünk és belekeverjük a tejszínhabot is.

7. 

kakaó 2 teáskanál

A töltelék egy részét rá visszük a tészta közepére. A maradék töltelékbe kakaóport keverünk...

8. 

...és ezt a sötét tölteléket a fehér töltelék köré rakjuk.

9. 

csokoládé

A kész sütemény csokoládé reszelékkel szórjuk meg.

10. 

A süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk és ezután szeletelhetjük fel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit