szakacsreceptek.hu

Krémes cseresznyés szelet

    

Egy igazán finom és lágy desszert cseresznyével, tejszínnel és mascarpone sajttal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonyakeményítő3teáskanál
citromhéj½teáskanál
cseresznye600gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor3evőkanál
kézzel húzott rétes tészta85gramm
mascarpone250milliliter
tejföl (14-18%)500milliliter
tyúk tojás2darab
vaj50gramm

1. 

cseresznye 600 gramm

A cseresznyéket félbevágjuk és kimagozzuk.

2. 

kristálycukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  burgonyakeményítő 1 teáskanál

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3. 

mascarpone 250 milliliter  tejföl (14-18%) 500 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál  burgonyakeményítő 2 teáskanál  citromhéj ½ teáskanál  tyúk tojás 2 darab

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

4. 

kézzel húzott rétes tészta 85 gramm  vaj 15 gramm

A tésztát ráhelyezzük egy vajjal kikent kisebb sütőlapra. A sütőlap legyen jóval kisebb, mint a tésztalap.

5. 

A tesztára rákenjük a krémet.

6. 

A tetejére rákenjük a cseresznyés masszát.

7. 

vaj 35 gramm

A tészta kilógó széleit olvasztott vajjal megkenjük és ráhajtjuk a cseresznyés rétegre.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

Tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés