szakacsreceptek.hu

Krémes cseresznyés szelet

Krémes cseresznyés szelet

    

Egy igazán finom és lágy desszert cseresznyével, tejszínnel és mascarpone sajttal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

cseresznye 600 gramm

A cseresznyéket félbevágjuk és kimagozzuk.

2. 

kristálycukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  burgonyakeményítő 1 teáskanál

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3. 

mascarpone 250 gramm  tejföl (14-18%) 500 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál  burgonyakeményítő 2 teáskanál  citromhéj ½ teáskanál  tyúk tojás 2 darab

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

4. 

kézzel húzott rétes tészta 85 gramm  vaj 15 gramm

A tésztát ráhelyezzük egy vajjal kikent kisebb sütőlapra. A sütőlap legyen jóval kisebb, mint a tésztalap.

5. 

A tesztára rákenjük a krémet.

6. 

A tetejére rákenjük a cseresznyés masszát.

7. 

vaj 35 gramm

A tészta kilógó széleit olvasztott vajjal megkenjük és ráhajtjuk a cseresznyés rétegre.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

Tálaljuk.

Jó étvágyat!

burgonyakeményítő3teáskanál
citromhéj½teáskanál
cseresznye600gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor3evőkanál
kézzel húzott rétes tészta85gramm
mascarpone250gramm
tejföl (14-18%)500milliliter
tyúk tojás2darab
vaj50gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés