szakacsreceptek.hu

Krémes cseresznyés szelet

     

Egy igazán finom és lágy desszert cseresznyével, tejszínnel és mascarpone sajttal.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

sredna

 

 

 
 
Burgonyakeményítő3teáskanál
Citromhéj½teáskanál
Cseresznye600gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Kristálycukor3evőkanál
Kézzel húzott rétes tészta85gramm
Mascarpone250milliliter
Tejföl (14-18%)500milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj50gramm

1. 

cseresznye 600 g

A cseresznyéket félbevágjuk és kimagozzuk.

2. 

kristálycukor 1 EK  fahéj, őrölt 1 TK  burgonyakeményítő 1 TK

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3. 

mascarpone 250 ml  tejföl (14-18%) 500 ml  kristálycukor 2 EK  burgonyakeményítő 2 TK  citromhéj ½ TK  tyúk tojás 2 db

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

4. 

kézzel húzott rétes tészta 85 g  vaj 15 g

A tésztát ráhelyezzük egy vajjal kikent kisebb sütőlapra. A sütőlap legyen jóval kisebb, mint a tésztalap.

5. 

A tesztára rákenjük a krémet.

6. 

A tetejére rákenjük a cseresznyés masszát.

7. 

vaj 35 g

A tészta kilógó széleit olvasztott vajjal megkenjük és ráhajtjuk a cseresznyés rétegre.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

Tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés