Krémes cseresznyés szelet

Egy igazán finom és lágy desszert cseresznyével, tejszínnel és mascarpone sajttal.
recept,recept fotó,cseresznye,mascarpone,tejföl (14-18%),kézzel húzott rétes tészta,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
10
Adag tömege
167 g
Adag energiatartalma
317 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 3 12 | teáskanál kcal | |
citromhéj | ½ 2 | teáskanál kcal | |
cseresznye | 600 390 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
kézzel húzott rétes tészta | 85 255 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 500 800 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept

2.
kristálycukor 1 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • burgonyakeményítő 1 teáskanál
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3.
mascarpone 250 gramm • tejföl (14-18%) 500 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • burgonyakeményítő 2 teáskanál • citromhéj ½ teáskanál • tyúk tojás 2 darab
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

4.
kézzel húzott rétes tészta 85 gramm • vaj 15 gramm
A tésztát ráhelyezzük egy vajjal kikent kisebb sütőlapra. A sütőlap legyen jóval kisebb, mint a tésztalap.

5.
A tesztára rákenjük a krémet.

6.
A tetejére rákenjük a cseresznyés masszát.

7.
vaj 35 gramm
A tészta kilógó széleit olvasztott vajjal megkenjük és ráhajtjuk a cseresznyés rétegre.

8.
25 percig 180°C fokon sütjük.
9.
Tálaljuk.

Jó étvágyat!