szakacsreceptek.hu

Mákos karamellás sütemény

Mákos karamellás sütemény

    

Híres sütemény finom lágy karamellás krémmel.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sütemények  

 

 
 
habtejszín (30-33%)125milliliter
kristálycukor250gramm
kristálycukor3evőkanál
mascarpone100gramm
mák5evőkanál
porcukor2evőkanál
ribizli dzsem4evőkanál
rétesliszt90gramm
sütőpor6gramm
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaj125gramm
vaníliás puding -por15gramm
víz2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 100 gramm  víz 2 evőkanál

A sárgákat a cukorral együtt habosra keverjük ki. Vizet adunk hozzá. Az egészet együtt összekeverjük.

2. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

sütőpor 6 gramm  rétesliszt 90 gramm

A tésztához sütőporral kevert lisztet adunk.

4. 

mák 3 evőkanál

A tésztához mákot adunk.

5. 

Óvatosan belekeverjük a fehérje habot. Az egészet egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

kristálycukor 150 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

8. 

habtejszín (30-33%) 125 milliliter

A felolvasztott karamellhez hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük amíg a cukor el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.

9. 

vaj 125 gramm  porcukor 2 evőkanál

A vajat a cukorral összekeverjük.

10. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  vaníliás puding -por 15 gramm

Tejből és pudingporból pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.

11. 

mascarpone 100 gramm

A vajhoz hozzáadjuk a mascarpone sajtot a pudingot és a karamellát.

12. 

ribizli dzsem 4 evőkanál

A piskótát félbe vágjuk. az egyiket megkenjük lekvárral a másikat és a krém felével.

13. 

Letakarjuk a piskóta másik felével, amire a krém másik felét rákenjük.

14. 

kristálycukor 3 evőkanál  mák 2 evőkanál

Egy fazékban karamellizáljuk a cukrot. Alufóliára öntjük és megszórjuk mákkal.

15. 

Ha a karamell kemény lesz összetörjük egy hengerel. És ezzel díszítjük a süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés