Mákos karamellás sütemény
Híres sütemény finom lágy karamellás krémmel.
recept,recept fotó,mák,mák,mascarpone,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 125 | milliliter | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
mascarpone | 100 | gramm | |
mák | 5 | evőkanál | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
ribizli dzsem | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | 90 | gramm | |
sütőpor | 6 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliás puding -por | 15 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • kristálycukor 100 gramm • víz 2 evőkanál
A sárgákat a cukorral együtt habosra keverjük ki. Vizet adunk hozzá. Az egészet együtt összekeverjük.
5.
Óvatosan belekeverjük a fehérje habot. Az egészet egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
8.
habtejszín (30-33%) 125 milliliter
A felolvasztott karamellhez hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük amíg a cukor el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
10.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • vaníliás puding -por 15 gramm
Tejből és pudingporból pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.
12.
ribizli dzsem 4 evőkanál
A piskótát félbe vágjuk. az egyiket megkenjük lekvárral a másikat és a krém felével.
13.
Letakarjuk a piskóta másik felével, amire a krém másik felét rákenjük.
14.
kristálycukor 3 evőkanál • mák 2 evőkanál
Egy fazékban karamellizáljuk a cukrot. Alufóliára öntjük és megszórjuk mákkal.
15.
Ha a karamell kemény lesz összetörjük egy hengerel. És ezzel díszítjük a süteményt.
Jó étvágyat!