Mákos karamellás sütemény

Híres sütemény finom lágy karamellás krémmel.
recept,recept fotó,mák,mák,mascarpone,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
93 g
Adag energiatartalma
293 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 125 389 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 250 1005 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
mascarpone | 100 387 | gramm kcal | |
mák | 5 406 | evőkanál kcal | |
porcukor | 2 78 | evőkanál kcal | |
ribizli dzsem | 4 138 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 90 321 | gramm kcal | |
sütőpor | 6 5 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 15 54 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 72 | milliliter kcal |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • kristálycukor 100 gramm • víz 2 evőkanál
A sárgákat a cukorral együtt habosra keverjük ki. Vizet adunk hozzá. Az egészet együtt összekeverjük.




5.
Óvatosan belekeverjük a fehérje habot. Az egészet egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

6.
15 percig 180°C fokon sütjük.


8.
habtejszín (30-33%) 125 milliliter
A felolvasztott karamellhez hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük amíg a cukor el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.

10.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • vaníliás puding -por 15 gramm
Tejből és pudingporból pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.


12.
ribizli dzsem 4 evőkanál
A piskótát félbe vágjuk. az egyiket megkenjük lekvárral a másikat és a krém felével.

13.
Letakarjuk a piskóta másik felével, amire a krém másik felét rákenjük.

14.
kristálycukor 3 evőkanál • mák 2 evőkanál
Egy fazékban karamellizáljuk a cukrot. Alufóliára öntjük és megszórjuk mákkal.

15.
Ha a karamell kemény lesz összetörjük egy hengerel. És ezzel díszítjük a süteményt.

Jó étvágyat!