RECEPTEK

Mákos karamellás sütemény

Mákos karamellás sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Híres sütemény finom lágy karamellás krémmel.

recept,recept fotó,mák,mák,mascarpone,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Adag tömege

93 g

Adag energiatartalma

293 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)

125

389

milliliter

kcal

kristálycukor

250

1005

gramm

kcal

kristálycukor

3

181

evőkanál

kcal

mascarpone

100

387

gramm

kcal

mák

5

406

evőkanál

kcal

porcukor

2

78

evőkanál

kcal

ribizli dzsem

4

138

evőkanál

kcal

rétesliszt

90

321

gramm

kcal

sütőpor

6

5

gramm

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

vaníliás puding -por

15

54

gramm

kcal

víz

2

0

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

150

72

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 100 gramm  víz 2 evőkanál

A sárgákat a cukorral együtt habosra keverjük ki. Vizet adunk hozzá. Az egészet együtt összekeverjük.

A sárgákat a cukorral együtt habosra keverjük...

2. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

3. 

sütőpor 6 gramm  rétesliszt 90 gramm

A tésztához sütőporral kevert lisztet adunk.

A tésztához sütőporral kevert lisztet adunk....

4. 

mák 3 evőkanál

A tésztához mákot adunk.

A tésztához mákot adunk....

5. 

Óvatosan belekeverjük a fehérje habot. Az egészet egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

Óvatosan belekeverjük a fehérje habot. Az...

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

15 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

kristálycukor 150 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

A cukrot karamellizáljuk....

8. 

habtejszín (30-33%) 125 milliliter

A felolvasztott karamellhez hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük amíg a cukor el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.

A felolvasztott karamellhez hozzáadjuk a...

9. 

vaj 125 gramm  porcukor 2 evőkanál

A vajat a cukorral összekeverjük.

A vajat a cukorral összekeverjük....

10. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  vaníliás puding -por 15 gramm

Tejből és pudingporból pudingot főzzünk. Hűlni hagyjuk.

Tejből és pudingporból pudingot főzzünk....

11. 

mascarpone 100 gramm

A vajhoz hozzáadjuk a mascarpone sajtot a pudingot és a karamellát.

A vajhoz hozzáadjuk a mascarpone sajtot a...

12. 

ribizli dzsem 4 evőkanál

A piskótát félbe vágjuk. az egyiket megkenjük lekvárral a másikat és a krém felével.

A piskótát félbe vágjuk. az egyiket megkenjük...

13. 

Letakarjuk a piskóta másik felével, amire a krém másik felét rákenjük.

Letakarjuk a piskóta másik felével, amire a...

14. 

kristálycukor 3 evőkanál  mák 2 evőkanál

Egy fazékban karamellizáljuk a cukrot. Alufóliára öntjük és megszórjuk mákkal.

Egy fazékban karamellizáljuk a cukrot....

15. 

Ha a karamell kemény lesz összetörjük egy hengerel. És ezzel díszítjük a süteményt.

Ha a karamell kemény lesz összetörjük egy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés