szakacsreceptek.hu

Sütőtökös cheesecake

     

Ízletes őszi finomság.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Fahéj, őrölt2teáskanál
Habfixáló20gramm
Habtejszín (30-33%)500milliliter
Hokaido tök500gramm
Mascarpone500gramm
Nádcukor150gramm
Szegfűszeg- őrölt1teáskanál
Szerencsendió, őrölt½teáskanál
ČL
Tyúk tojás3darab
Vaj150gramm
Vajas száraz keksz200gramm
Őrölt gyömbér1teáskanál

1. A tészta elkészítése

vajas száraz keksz 200 g  vaj 150 g

A háztartási kekszet felaprítjuk, hozzáadjuk a vajat és tésztát készítünk belőle.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm átmérőjű tortaformába. Hűvös helyen pihentetjük.

3. A töltelék elkészítése

hokaido tök 500 g

A sütőtököt megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk majd pára felett puhára főzzük.

A töltelék elkészítése

4. 

mascarpone 500 g  nádcukor 100 g  fahéj, őrölt 2 TK  szegfűszeg- őrölt 1 TK  őrölt gyömbér 1 TK  szerencsendió, őrölt ½ TK    tyúk tojás 3 db

Egy tálban összekeverjük a mascarpnet cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, őrölt szegfűszeget, őrölt gyömbért, szerecsendiót és egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a főtt sütőtök pürét és a tojást. Az egészet jól összekeverjük.

5. 

A tölteléket ráöntjük a tésztára, majd 170-180°C-on kb. egy óráig sütjük.

6. 

habtejszín (30-33%) 500 ml  nádcukor 50 g  habfixáló 20 g

A tejszínhabból, cukorból és a fixálóból kemény habot készítünk. A sűrű tejszínhabot jól lehűtve rákenjük a cheesecake-re.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés