RECEPTEK

Sütőtökös cheesecake

Sütőtökös cheesecake

Ízletes őszi finomság.

recept,recept fotó,vajas száraz keksz,hokaido tök,mascarpone,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt2teáskanál
habfixáló20gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
hokaido tök500gramm
mascarpone500gramm
nádcukor150gramm
szegfűszeg- őrölt1teáskanál
szerencsendió, őrölt½teáskanál
-
tyúk tojás3darab
vaj150gramm
vajas száraz keksz200gramm
őrölt gyömbér1teáskanál

 

Recept

1. A tészta elkészítése

vajas száraz keksz 200 gramm  vaj 150 gramm

A háztartási kekszet felaprítjuk, hozzáadjuk a vajat és tésztát készítünk belőle.

2. 

A tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm átmérőjű tortaformába. Hűvös helyen pihentetjük.

3. A töltelék elkészítése

hokaido tök 500 gramm

A sütőtököt megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk majd pára felett puhára főzzük.

4. 

mascarpone 500 gramm  nádcukor 100 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  szegfűszeg- őrölt 1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt ½ teáskanál    tyúk tojás 3 darab

Egy tálban összekeverjük a mascarpnet cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, őrölt szegfűszeget, őrölt gyömbért, szerecsendiót és egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a főtt sütőtök pürét és a tojást. Az egészet jól összekeverjük.

5. 

A tölteléket ráöntjük a tésztára, majd 170-180°C-on kb. egy óráig sütjük.

6. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  nádcukor 50 gramm  habfixáló 20 gramm

A tejszínhabból, cukorból és a fixálóból kemény habot készítünk. A sűrű tejszínhabot jól lehűtve rákenjük a cheesecake-re.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit