Sütőtökös cheesecake
Ízletes őszi finomság.
recept,recept fotó,vajas száraz keksz,hokaido tök,mascarpone,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
habfixáló | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
hokaido tök | 500 | gramm | |
mascarpone | 500 | gramm | |
nádcukor | 150 | gramm | |
szegfűszeg- őrölt | 1 | teáskanál | |
szerencsendió, őrölt | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vajas száraz keksz | 200 | gramm | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
1. A tészta elkészítése
vajas száraz keksz 200 gramm • vaj 150 gramm
A háztartási kekszet felaprítjuk, hozzáadjuk a vajat és tésztát készítünk belőle.
2.
A tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm átmérőjű tortaformába. Hűvös helyen pihentetjük.
3. A töltelék elkészítése
hokaido tök 500 gramm
A sütőtököt megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk majd pára felett puhára főzzük.
4.
mascarpone 500 gramm • nádcukor 100 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • szegfűszeg- őrölt 1 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál • szerencsendió, őrölt ½ teáskanál • só • tyúk tojás 3 darab
Egy tálban összekeverjük a mascarpnet cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, őrölt szegfűszeget, őrölt gyömbért, szerecsendiót és egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a főtt sütőtök pürét és a tojást. Az egészet jól összekeverjük.
5.
A tölteléket ráöntjük a tésztára, majd 170-180°C-on kb. egy óráig sütjük.
6.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • nádcukor 50 gramm • habfixáló 20 gramm
A tejszínhabból, cukorból és a fixálóból kemény habot készítünk. A sűrű tejszínhabot jól lehűtve rákenjük a cheesecake-re.
Jó étvágyat!