szakacsreceptek.hu

Sütőtökös cheesecake

    

Ízletes őszi finomság.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
fahéj, őrölt2teáskanál
habfixáló20gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
hokaido tök500gramm
mascarpone500gramm
nádcukor150gramm
szegfűszeg- őrölt1teáskanál
szerencsendió, őrölt½teáskanál
-
tyúk tojás3darab
vaj150gramm
vajas száraz keksz200gramm
őrölt gyömbér1teáskanál

1. A tészta elkészítése

vajas száraz keksz 200 gramm  vaj 150 gramm

A háztartási kekszet felaprítjuk, hozzáadjuk a vajat és tésztát készítünk belőle.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát belenyomkodjuk egy 28 cm átmérőjű tortaformába. Hűvös helyen pihentetjük.

3. A töltelék elkészítése

hokaido tök 500 gramm

A sütőtököt megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk majd pára felett puhára főzzük.

A töltelék elkészítése

4. 

mascarpone 500 gramm  nádcukor 100 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  szegfűszeg- őrölt 1 teáskanál  őrölt gyömbér 1 teáskanál  szerencsendió, őrölt ½ teáskanál    tyúk tojás 3 darab

Egy tálban összekeverjük a mascarpnet cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, őrölt szegfűszeget, őrölt gyömbért, szerecsendiót és egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a főtt sütőtök pürét és a tojást. Az egészet jól összekeverjük.

5. 

A tölteléket ráöntjük a tésztára, majd 170-180°C-on kb. egy óráig sütjük.

6. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  nádcukor 50 gramm  habfixáló 20 gramm

A tejszínhabból, cukorból és a fixálóból kemény habot készítünk. A sűrű tejszínhabot jól lehűtve rákenjük a cheesecake-re.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés