Csirkeszelet sertésmájjal
Szaftos marinált csirkemell, puha sertésmájjal, sampinyon gombával, megbolondítva sajtszósszal és petrezselyem zöldjével... Ennek nem lehet ellenállni! Főt burgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,sertésmáj,gomba,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
gomba | 250 | gramm | |
grill fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
kukoricakeményítő | 15 | gramm | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
petrezselyem zöldje | - | ||
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertésmáj | 250 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 30 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
ömlesztett sajt | 100 | gramm |
Recept
1.
csirkemell 250 gramm • olivaolaj 50 milliliter • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • grill fűszerkeverék 1 teáskanál
A csirkemelleket legalább 6 órára az olajból, paprikából és fűszerből készült keverékbe rakjuk.
2.
Majd a csirkemelleket kivesszük, félbevágjuk és fólia segítségével laposra klopfoljuk.
3.
A szeleteket mindkét oldalról grill serpenyőn kb. 3 percig pirítjuk.
5.
fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A csirkéhez hozzáadjuk a májat, fűszerezzük minden oldalról, majd 2 percig pirítjuk.
7.
víz 30 milliliter
A sampinyonokat hozzáadjuk a húshoz, felöntjük egy kis vízzel, majd letakarva 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.
8. A szósz elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • kukoricakeményítő 15 gramm • só ½ teáskanál
Tejben elkeverjük a kukorica keményítőt és a sót. Felforraljuk és sűrű kását készítünk.
Jó étvágyat!