szakacsreceptek.hu

Csirkeszelet sertésmájjal

    

Szaftos marinált csirkemell, puha sertésmájjal, sampinyon gombával, megbolondítva sajtszósszal és petrezselyem zöldjével... Ennek nem lehet ellenállni! Főt burgonyával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
csirkemell250gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
gomba250gramm
grill fűszerkeverék1teáskanál
kukoricakeményítő15gramm
olivaolaj50milliliter
petrezselyem zöldje-
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertésmáj250gramm
½teáskanál
vaj50gramm
víz30milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
ömlesztett sajt100gramm

1. 

csirkemell 250 gramm  olivaolaj 50 milliliter  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  grill fűszerkeverék 1 teáskanál

A csirkemelleket legalább 6 órára az olajból, paprikából és fűszerből készült keverékbe rakjuk.

2. 

Majd a csirkemelleket kivesszük, félbevágjuk és fólia segítségével laposra klopfoljuk.

3. 

A szeleteket mindkét oldalról grill serpenyőn kb. 3 percig pirítjuk.

4. 

sertésmáj 250 gramm

A májat megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

5. 

fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A csirkéhez hozzáadjuk a májat, fűszerezzük minden oldalról, majd 2 percig pirítjuk.

6. 

gomba 250 gramm

A sampinyonokat megmossuk, felszeleteljük.

7. 

víz 30 milliliter

A sampinyonokat hozzáadjuk a húshoz, felöntjük egy kis vízzel, majd letakarva 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről.

8. A szósz elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  kukoricakeményítő 15 gramm   ½ teáskanál

Tejben elkeverjük a kukorica keményítőt és a sót. Felforraljuk és sűrű kását készítünk.

A szósz elkészítése

9. 

ömlesztett sajt 100 gramm  vaj 50 gramm

Belekeverjük a sajtot és a vajat.

10. 

petrezselyem zöldje

A szószba végül beleaprítjuk a friss petrezselyem zöldjét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés