Brokkolis csirkemell

Egyszerű és ízletes ebéd a hétköznapokra.
recept,recept fotó,brokkoli,csirkemell,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 2 3 | teáskanál kcal | |
brokkoli | 1 ?? | darab kcal | |
burgonya | 5 ?? | darab kcal | |
csirkemell | 3 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
kemény sajt | 100 380 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
ételízesítő | 3 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
burgonya 5 darab • brokkoli 1 darab • csirkemell 3 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd • ételízesítő 3 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • bazsalikom 2 teáskanál
A krumplit és a brokkolit sós vízben kb 10 percig főzzük. A csirkemelleket vékonyabb csíkokra vágjuk és olajon kicsit megpirítjuk, foghagymával, őrölt fekete borssal, ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadunk friss bazsalikom levelét - kb 10 levelet (használhatunk szárítottat is). A csirkemelleket tovább főzzük kb 10 percig.

2.
vaj 50 gramm
Kivajazott sütőlapra karikákra vágott krumplit rakunk, majd a felvágott brokkoli felét is ráhelyezzük, majd a tetejére rárakjuk a csirkét, majd egy újabb réteg brokkolit és krumplit rakunk rá.

3.
Az így elkészített ételre ízlés szerint öntünk a vízből, amelyben a brokkoli főtt.
4.
kemény sajt 100 gramm
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10 percig sütjük. Ezután megszórjuk reszelt sajttal és újabb 5 percig sütjük, ameddig a sajt rá nem sül.

Jó étvágyat!