szakacsreceptek.hu

Spenót főzelék, friss spenótból

    

Ízletes és egészséges spenót a gyermekeknek és a felnőtteknek is, nem csak a böjt napjain.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt15gramm
fokhagyma4gerezd
spenótlevél, friss1kilogramm
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
vaj50gramm
víz-

1. 

spenótlevél, friss 1 kilogramm  vaj 50 gramm  víz

A friss spenótleveleket megmossuk és eltávolítjuk a szárak esetleges fás részeit. Nagyobb lábasban vajat olvasztunk , hozzáadjuk a spenótot, összekeverjük és lefedve10-15 percig pároljuk. Szükség szerint hozzáönthetünk néhány kanál vizet.

2. 

finomliszt 15 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  fokhagyma 4 gerezd

A párolt spenótot megszórjuk liszttel, hozzáöntünk egy kis tejet és hozzáadjuk az elkészített préselt fokhagyma felét.

3. 

Bot mixer segítségével pépesítjük és felforraljuk.

4. A gyerekeknek

A spenót egy részét kiszedjük a gyerekek részére.

A gyerekeknek

5. A felnőtteknek

A fokhagyma másik felét a spenótba rakjuk és ízlés szerint megsózzuk.

A felnőtteknek

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés