RECEPTEK

Spenót főzelék, friss spenótból

Spenót főzelék, friss spenótból

Ízletes és egészséges spenót a gyermekeknek és a felnőtteknek is, nem csak a böjt napjain.

recept,recept fotó,spenótlevél, friss,vaj,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,fokhagyma,Főzelékek és mártások,Receptek babáknak,

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt15gramm
fokhagyma4gerezd
spenótlevél, friss1kilogramm
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
vaj50gramm
víz-

 

Recept

1. 

spenótlevél, friss 1 kilogramm  vaj 50 gramm  víz

A friss spenótleveleket megmossuk és eltávolítjuk a szárak esetleges fás részeit. Nagyobb lábasban vajat olvasztunk , hozzáadjuk a spenótot, összekeverjük és lefedve10-15 percig pároljuk. Szükség szerint hozzáönthetünk néhány kanál vizet.

2. 

finomliszt 15 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  fokhagyma 4 gerezd

A párolt spenótot megszórjuk liszttel, hozzáöntünk egy kis tejet és hozzáadjuk az elkészített préselt fokhagyma felét.

3. 

Bot mixer segítségével pépesítjük és felforraljuk.

4. A gyerekeknek

A spenót egy részét kiszedjük a gyerekek részére.

5. A felnőtteknek

A fokhagyma másik felét a spenótba rakjuk és ízlés szerint megsózzuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit