Pulykatekercs spenóttal és rántottával.
Nagyon ízletes hústekercs, teli színekkel amely nagyon jól mutat a Húsvéti ünnepi asztalon.
recept,recept fotó,tyúk tojás,pulykamell,spenótlevél, friss,Pulykahús,Húsvéti receptek,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
kápia paprika, friss | 80 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
pulykamell | 1 | kilogramm | |
spenótlevél, friss | 60 | gramm | |
só | 1.75 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 1 | evőkanál |
Recept
3.
...és rántottát készítünk belőle.
5.
...és nagyobb szeletekre vágjuk, kb 0,8 cm vastagra.
6.
A húst vékonyra klopfoljuk, de úgy hogy ne szakadjon meg.
7.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A húst egy 30x30 cm sütőpapírra helyezzük el és megszórjuk sóval és őrölt pirospaprikával. Elkészítjük a cérnát amivel majd összekötjük a tekercset.
8.
spenótlevél, friss 60 gramm • kápia paprika, friss 80 gramm
A spenótot megmossuk, a paprikát hosszú csíkokra vágjuk. A spenótot a húsra helyezzük el. Arra az oldalra ahol majd összekötjük a tekercset kb 5 cm üresen hagyjuk nem teszünk rá spenótot. Majd a spenótok széleire rá helyezzük a tojásrántottát és a szélére ahonnét majd tekerjük a paprikát helyezzük el.
9.
A húst feltekerjük...
10.
...és cérnával erősítjük meg.
11.
Egy kizsírozott sütőedénybe helyezzük a hústekercset és megkenjük olajjal, sózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával. Lefedve 30 percig sütjük 180°C. Ezután le vesszük a fedőt, meglocsoljuk a sütőlével és további 10 percig még sütjük.
12.
Miután a hús megsült, eltávolítjuk a cérnákat. Még melegen is szeletelhetjük ha azonnal tálalni szeretnénk. Ha hidegen tálaljuk akkor viszont jobb lesz ha megvárjuk amíg a hús kihűl.
Jó étvágyat!