RECEPTEK

Pulykatekercs spenóttal és rántottával.

Pulykatekercs spenóttal és rántottával.

Nagyon ízletes hústekercs, teli színekkel amely nagyon jól mutat a Húsvéti ünnepi asztalon.

recept,recept fotó,tyúk tojás,pulykamell,spenótlevél, friss,Pulykahús,Gluténmentes ,Húsvéti receptek

Pulykahús

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kápia paprika, friss80gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
pulykamell1kilogramm
spenótlevél, friss60gramm
1.75teáskanál
tyúk tojás5darab
vaj1evőkanál

 

Recept

1. 

vaj 1 evőkanál

A vajt felolvasztjuk...

2. 

tyúk tojás 5 darab   ¾ teáskanál

...hozzáadjuk a tojást, sót, összekeverjük...

3. 

...és rántottát készítünk belőle.

4. 

pulykamell 1 kilogramm

A pulykamelleket megmossuk...

5. 

...és nagyobb szeletekre vágjuk, kb 0,8 cm vastagra.

6. 

A húst vékonyra klopfoljuk, de úgy hogy ne szakadjon meg.

7. 

 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A húst egy 30x30 cm sütőpapírra helyezzük el és megszórjuk sóval és őrölt pirospaprikával. Elkészítjük a cérnát amivel majd összekötjük a tekercset.

8. 

spenótlevél, friss 60 gramm  kápia paprika, friss 80 gramm

A spenótot megmossuk, a paprikát hosszú csíkokra vágjuk. A spenótot a húsra helyezzük el. Arra az oldalra ahol majd összekötjük a tekercset kb 5 cm üresen hagyjuk nem teszünk rá spenótot. Majd a spenótok széleire rá helyezzük a tojásrántottát és a szélére ahonnét majd tekerjük a paprikát helyezzük el.

9. 

A húst feltekerjük...

10. 

...és cérnával erősítjük meg.

11. 

Egy kizsírozott sütőedénybe helyezzük a hústekercset és megkenjük olajjal, sózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával. Lefedve 30 percig sütjük 180°C. Ezután le vesszük a fedőt, meglocsoljuk a sütőlével és további 10 percig még sütjük.

12. 

Miután a hús megsült, eltávolítjuk a cérnákat. Még melegen is szeletelhetjük ha azonnal tálalni szeretnénk. Ha hidegen tálaljuk akkor viszont jobb lesz ha megvárjuk amíg a hús kihűl.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit