szakacsreceptek.hu

Alufóliában sült pulykanyárs

    

A nyársak nagyon egyszerűen elkészíthető és kedvelt grill ételek közé tartoznak. Viszont sütőben is egyszerű az elkészítésük. Az alufóliába betekert nyársak akár grillezve, akár sütőben sütve sokkal szaftosabbak.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Vajon pirított krumpli recept-
fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba250gramm
hagyma150gramm
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
olivaolaj60milliliter
paprika, színes150gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
pulykamell300gramm

1. 

pulykamell 300 gramm

A pulykahúst megmossuk és kockákra vágjuk.

2. 

kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

Fűszerrel megszórjuk, összekeverjük...

3. 

olivaolaj 60 milliliter

...és egy tálba helyezzük, olajat öntünk rá és újra összekeverjük. Két órán keresztül pácolni hagyjuk ( de hagyhatjuk tovább is).

4. 

paprika, színes 150 gramm  hagyma 150 gramm

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk.

5. 

gomba 250 gramm

Sampinyon gombát megmossuk és szeletekre vágjuk.

6. 

Majd egy saslikpálcikára felváltva ráhúzzuk a húst, hagymát, paprikát és a sampinyon gombát. A nyársakat kettesével az alufóliára rakjuk, meglocsoljuk olajjal amiben a húst pácoltuk és az alufóliával betekerjük

7. 

35 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

Vajon pirított krumpli recept

Miután megsült kibontjuk és tálalhatjuk. Krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés