Pulykamell joghurtos, medvehagymás mártásban
Finom pulykamellfilé krémes tejes mártásban amely medvehagymával van ízesítve.
recept,recept fotó,pulykamell,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,medvehagyma,Pulykahús
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Galuska recept | - | ||
finomliszt | 25 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 | gramm | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
pulykamell | 600 | gramm | |
repceolaj | 4 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 600 | milliliter | |
víz | 100 | milliliter | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál | |
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
2.
hagyma 100 gramm • repceolaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
só 1.5 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • víz 100 milliliter
A hagymához hozzáadjuk a húst. Ha a hús egy kicsit kifehéredik, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
4.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • finomliszt 25 gramm
A joghurtot összekeverjük a tejjel és a lisztel.
5.
A habarást a húsra öntjük és addig főzzük amíg sűrű nem lesz.
7.
...apróra vágjuk.
8.
A fokhagymát a húshoz adjuk...
9.
...összekeverjük és felforraljuk.
Jó étvágyat!