szakacsreceptek.hu

Pulykamell joghurtos, medvehagymás mártásban

Pulykamell joghurtos, medvehagymás mártásban

    

Finom pulykamellfilé krémes tejes mártásban amely medvehagymával van ízesítve.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

Galuska recept-
finomliszt25gramm
hagyma100gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
köménymag, darált¼teáskanál
medvehagyma100gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
piros paprika, őrölt½teáskanál
pulykamell600gramm
repceolaj4evőkanál
1.5teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%600milliliter
víz100milliliter
őrölt gyömbér¼teáskanál
őrölt koriander ¼teáskanál

1. 

pulykamell 600 gramm

A hús megmossuk, kisebb kockákra vágjuk.

2. 

hagyma 100 gramm  repceolaj 4 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3. 

 1.5 teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  őrölt gyömbér ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  őrölt koriander  ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  víz 100 milliliter

A hagymához hozzáadjuk a húst. Ha a hús egy kicsit kifehéredik, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel, és fedő alatt 20 percig pároljuk.

4. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter  finomliszt 25 gramm

A joghurtot összekeverjük a tejjel és a lisztel.

5. 

A habarást a húsra öntjük és addig főzzük amíg sűrű nem lesz.

6. 

medvehagyma 100 gramm

Foghagymát megpucoljuk...

7. 

...apróra vágjuk.

8. 

A fokhagymát a húshoz adjuk...

9. 

...összekeverjük és felforraljuk.

10. 

Galuska recept

Galuskával vagy egyéb tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés