Zsebes pulyka gőzedényben

Finom diétás ebéd.
recept,recept fotó,pulykamell,Pulykahús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
metélőhagyma | 0 ?? | kcal | |
paprika | 2 ?? | darab kcal | |
pulykamell | 500 435 | gramm kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
újhagyma | 2 ?? | darab kcal |
Recept
1.
répa 200 gramm • újhagyma 2 darab • burgonya 400 gramm • paprika 2 darab
A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. Tisztítás és mosás után a burgonyát karikákra vágjuk. Hasonló módon elkészítjük a paprikát is.

2.
pulykamell 500 gramm
A pulykamelleket megmossuk és mindegyiket úgy felvágjuk, hogy a vágás után az egyik oldaluk egészben maradjon és egy "zseb" keletkezzen. Tegyünk a zsebbe néhány csík répát és hagymát. Zárjuk le a zsebet 1 fa fogpiszkálóval.

3.
Tegyük a pulyka zsebeket a gőzfőző alsó edényébe, sózzuk meg és szórjuk meg metélőhagymával.

4.
Tegyük az előkészített sárgarépát és paprikát a második (középső) edénybe. A burgonyát a felső edénybe Állítsuk a párolási időt 40 percre.

Jó étvágyat!