Pulyka paprikás
![Pulyka paprikás](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002015/img_hu_4x3/pulyka-paprikas_00180.jpg)
Lágy pulykahús paprikával és hagymával, amely mennyei ízeket kölcsönöz az ételnek. Köretnek ajánlott a rizs.
recept,recept fotó,paprika, színes,pulykamell,Pulykahús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Párolt rizs recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
napraforgó olaj | 8 | evőkanál | |
paprika, színes | 350 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
pulykamell | 400 | gramm | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
paprika, színes 350 gramm
A színes, vastag húsú édes paprikákat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3853.jpg)
2.
pulykamell 400 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál • piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • szójamártás 2 evőkanál
A pulykamelleket megmossuk és kockákra vágjuk. Belerakjuk egy tálba, hozzáadjuk az olajat, őrölt piros paprikát, borsot és a szója szószt. Összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3857.jpg)
3.
napraforgó olaj 4 evőkanál • hagyma 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3848.jpg)
4.
Hozzáadjuk a paprikát...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3858.jpg)
5.
...húst...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3860.jpg)
6.
víz 100 milliliter • só ½ teáskanál
...és felöntjük vízzel. Sózzuk és fedő alatt 20 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3864.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002015/small/IMG_3870.jpg)
Jó étvágyat!