Kukoricán ágyazott pulykamell, hasabburgonyával és brokkolival
Recept a pulykahús elkészítésére gőznyomású edényben. Hasábburgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,pulykamell,brokkoli,mirelit kukorica,Pulykahús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
chili | - | ||
gyorsfagyasztott hasábburgonya | 300 | gramm | |
kemény sajt | 150 | gramm | |
mirelit kukorica | 250 | gramm | |
paprika, színes | ½ | darab | |
pulykamell | 500 | gramm | |
szójamártás | - | ||
só | - |
Recept
1.
pulykamell 500 gramm • só • chili • szójamártás • kemény sajt 150 gramm • paprika, színes ½ darab • brokkoli 500 gramm
A pulykamellet megmossuk, szeletekre vágjuk és behelyezzük egy tálba. Megsózzuk, megfűszerezzük chilivel, őrölt borssal, megszórjuk reszelt sajttal és az egészet összekeverjük. A paprikát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A brokkolit megmossuk és rózsákra szedjük szét.
2.
mirelit kukorica 250 gramm
Az gőzfazék első (alsó)edényébe beleszórjuk a kukoricát, belehelyezzük a pulykamellet és megszórunk felvágott zöldséggel és paprikával. Beállítjuk a párolás időtartamát 40 percre. 20 perc után hozzáadjuk a másik párolóedényt, amelybe behelyezzük a brokkolit és folytatjuk a párolást.
3.
gyorsfagyasztott hasábburgonya 300 gramm
A sütőlapot sütőpapírral béleljük ki amelyre ráhelyezzük a mirelit hasábburgonyát, amelyet az előmelegített sütőben a legmagasabb fokozaton megsütünk.
Jó étvágyat!